Close sidebar
Close sidebar

Benzina și motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2022. Anunț pentru toți șoferii din România

Vești proaste pentru șoferi. Începând cu 1 ianuarie 2022, benzina și motorina se vor scumpi. Prețul la benzină și motorină este de aproximativ șase lei pe litru în aceste momente, în condițiile în care prețul era de aproape șapte lei în luna octombrie.

Georgiana Balaban,

Se scumpesc benzina și motorina.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritățile au anunțat că benzina și motorina se scumpesc. Prețul pentru motorină și benzină era de aproximativ 4,7 lei anul trecut, însă din prima zi a anului 2022 prețurile cresc considerabil.

Citeste si: VIDEO| Crăciunul a devenit un calvar pentru multi români! Părinții au început să ceară credit pentru jucăriile copiilor

Scumpiri masive de la 1 ianuarie 2022

Ca urmare a actualizării nivelului accizelor cu creșterea prețurilor de consum comunicată de Institutul Național de Statistică (INS), se pare că benzina se va scumpi cu 1,3%, de la 1 ianuarie 2022.

Citeste si: Urmează o perioadă de scumpiri masive. Cât va costa un kilogram de carne de porc, înainte de Crăciun

Șoferii care alimentează autoturismele cu motorină au și ei parte de o surpriză. Motorina se va scumpi cu 7 bani pe litru. Guvernul majorează accizele încă din prima zi a anului care bate la ușă.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Conform primelor informații, pentru benzina fără plumb, nivelul accizei crește cu 65,59 lei (3,55%), de la 1.827,13 lei pentru 1.000 de litri de benzină la 1.892,72 lei.

Citeste si: VIDEO- Ani sacrificați ca să se întoarcă acasă

Potrivit legii, accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an.

Se scumpesc carburanții.

[Sursa foto: PixaBay]

„Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie.

Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”, se arată în Codul Fiscal.

Așadar, șoferii români vor plăti mai mult cu peste 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie.

Citeste si: Cum ridică pensiile și alocațiile persoanele nevaccinate. Anunțul autorităților, după ce s-au stabilit noi excepții de la obligativitatea certificatului verde

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI