Close sidebar
Close sidebar

Se elucideaza misterul mortilor suspecte din cauza transfuzilor de sange din Craiova. Ce spun rezultatele anchetei DSP

Misterul mortilor suspecte din spitalul din Craiova incepe sa se elucideze. Astazi au aparut primele concluzii ale anchetei DSP. Va reamintim ca doi oameni si-au pierdut viata iar alti patru se afla la terapie intensiva, dupa ce li s-au administrat transfuzii de sange. Inspectorii au descoperit nereguli la spital si au sanctionat mai multe cadre medicale.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru ca nu s-au respectat procedurile, atat spitalul cat si 4 cadre medicale printre care un doctor, au fost sanctionati.

Cadrele medicale au fost sanctionate fiecare cu cate o mie de lei.

"Nu s-a mai intamplat niciodata sa apara un numar atat de mare de reactii intr-un timp atat de scurt, la atatia pacienti", spune managerul spitalului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro


Toti preotii si enoriasii il plang pe preotul de 64 de ani. Atat el, cat si o  pacienta bolnava de leucemie au murit in mod suspect la scurt timp dupa ce au facut transfuzii de sange la spitalul filantropia.

Alti sase bolnavi au ajuns la terapie intensiva, in urma aceleiasi proceduri medicale.

"Sase dintre aceste transfuzii au prezentat reactii adverse, concomitenta acestor evenimente, chiar daca nu au fost majore in mom sesizarii lor este un semn de intrebare"


"Sangele este pastrat la 4 grade celsius. Este transportat catre spital in geanta frigorifica si in spital se fac testele de contabilitate", a declarat Alice Dumitrescu.

Care este veriga slaba in traseul sangelui de la centru si pana in corpul pacientului? Sa fie o greseala a cadrelor medicale sau un microb in sange?


Desi ancheta celor de la DSP s-a terminat, politistii asteapta acum si rezultatele necropsiei celor doi pacienti, pentru a stabili cu exactitate cauza morti lor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI