In articol:
Delia Săndulachi, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Gospodinele pregătesc sarmale pentru credincioșii care vor lua parte la hramul Sfintei Parascheva
„Se muncește la foc continuu, la acest cămin de bătrâni, din Iași pentru că peste doar 24 de ore aceste sarmale trebuie să fie pregătite pentru a fi împărțite pelerinilor.
Aici, de exemplu, se pregătesc peste 200.000 de sarmale. Este o cantitate foarte mare, dar și ingredientele sunt pe măsură. Vorbim de o tonă și jumătate de varză murată, 320 de kilograme de carne, 80 de orez și peste 150 de kilograme de ceapă.
Dincolo de ingrediente, secretul delicioaselor sarmale stă în cantitatea pregătită. Gospodinele spun că orice mâncare făcută în cantități mari este întotdeauna mai gustoasă. După ce vor fierbe în tihnă, timp de 4-5 ore la foc mic, sărmăluțele vor fi gata. Acestea vor fi împărțite, mâine, pelerinilor pentru a-și astâmpăra foamea.”, transmite Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.