La scurt timp a venit si replica lui Raed Arafar, care a precizand ca nu se poate spune ca autoritatile au esuat pentru ca nu a fost nevoie de nicio interventie.

"Sincer, sunt îngrijorat. Nu am înteles acea afirmatie. În primul rand, ca noi am comunicat, iar prima informare pe aplicatia telefonica a Departamentului pentru Situatii de Urgenta a fost la ora 3 dimineata. Oamenii trebuie sa aiba încredere în institutiile statului.

Noi ne bazam pe încrederea oamenilor", a explicat, pentru News.ro, dr. Raed Arafat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

El a mai spus ca orice conferinta la care participa are un rol bine definit.

"Daca o persoana crede ca noi mergem la o conferinta ca sa ne «umflam muschii», atunci rog acea persoana sa vina cu noi si sa vada ce facem. Statul face tot posibilul pentru ca, în cazul unor catastrofe, sa poata salva cat mai multe vieti. Avem mai multe parteneriate internationale pentru pregatirea medicilor pentru situatii de urgenta.

Mai mult, în acest an vor veni si primele echipamente pentru cautare si salvare la cutremur. Acestora li se adauga programul de educare lansat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Departamentul Situatiilor de Urgenta (DSU) si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU)", a adaugat Arafat.

Seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat, sambata, pe Facebook, modul în care s-au comportat institutiile statului din punctul de vedere al comunicarii în cazul cutremurului de sambata noaptea, afirmand ca nu si-au facut treaba corespunzator, la fel ca si posturile de televiziune, care difuzau reluari si nu

au linistit populatia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si