Close sidebar
Close sidebar

Secretele frantuzoaicei Jeanne Louise Calment, singurul om care a atins 120 de ani: "Zambeste mereu. Asa imi explic motivul longevitatii mele"

Jeanne Calment s-a nascut in 1875, cu un an inainte ca Alexander Graham Bell sa patenteze telefonul si la 14 ani dupa ce Alexandre Gustave Eiffel a construit celebrul turn din Paris. A murit la 122 de ani si a fost numita cea mai batrana persoana din lume, varsta ei putand fi atestata de documente oficiale.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Frantuzoaica a trait in orasul Arles si a fost plina de viata pana in ultima clipa. La 85 de ani practica scrima, iar la 100 mergea pe bicicleta. A renuntat la fumat abia in 116, dupa ce si-a pierdut averea si nu isi mai putea aprinde tigara.

A avut parte de o viata linistita, fiind casatorita cu un barbat bogat. A jucat tenis, a facut ciclism si inot. L-a intalnit pe Van Gogh despre care spune ca „era murdar, prost îmbracat si sumbru“.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Inainte de a muri, frantuzoaica a dezvaluit cateva dintre secerele longevitatii sale: radea mult, manca ciocolata, isi hidtrata pielea cu ulei de masline si isi facea putine griji." Zambeste mereu. Asa îmi explic motivul longevitaţii mele ”, declara ea, potrivit adevarul.ro.

Tot ea spunea ca e „indragostita de vin” si ca „ Tinereţea este mai degraba o stare spirituala decat fizica.

Din acest motiv sunt doar o fetiţa care în ultimii 70 de ani arata mai rau”. A lasat grijile deoparte si a trait viata la maxim: „Vad prost, aud prost si ma simt prost, dar e o nimica toata”, mai spunea ea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI