Secretul aluatului de pizza. Așa prepari cel mai pufos blat pentru pizza! Iese ca cel italian
Aluat pizza rețetă. Blat pizza. Aluat pizza pufos. Aluat pizza rapid. Aluat pizza profesional. Aluat pizza italiană. Secretul aluatului de pizza
Aluat pizza rețetă. Blat pizza. Aluat pizza pufos. Aluat pizza rapid. Aluat pizza profesional. Aluat pizza italiană. Îţi place pizza, dar te-ai săturat să o tot comanzi de la diverse restaurante? Ei bine, dacă vrei să-ţi prepari una exact pe gustul tău, încearcă reţeta de mai jos.
Dacă topping-ul îl poţi alege după bunul plac, cel mai important atunci când faci pizza acasă este să reuşeşti să prepari blatul perfect.
În 300 de mililitri de apă rece se dizolvă drojdia la cub de 25 de grame sau un pliculeţ de drojdie uscată, se adaugă 50 ml de apă călduţă, o linguriţă de zahăr, jumătate de linguriţă de sare şi puţin ulei de măsline care, atenţie, este ingredientul-minune din blat.
Acest amestec se omogenizează după care se adaugă în ploaie făină trecută prin sită, circa 600 de grame.
Se frământă aluatul cu mâinile până în momentul în care capătă o textură elastică şi se dezlipeşte cu uşurinţă de pereţii vasului, după care se lasă la loc călduţ, acoperit cu un prosop, timp de o oră, pentru a-şi dubla volumul.
Aluat pizza rețetă. Blat pizza. Aluat pizza pufos. Aluat pizza rapid. Aluat pizza de profesional. Aluat pizza italiană. După ce creşte, aluatul se frământă pe un blat de lemn sau direct pe masa de la bucătărie, care în prealabil au fost pudrate cu făină, după care i se dă forma unei bile.
Apoi se întinde blatul, de preferat cu mâinile, fără să te ajuţi de făcăleţ, dar nu toţi suntem răbdători, deci asta e o regulă care poate fi încălcată, fără a avea parte de consecinţe grave în privinţa produsului finit.
Mai departe, marii maeştri pizzari recomandă coacerea blatului în cuptorul cu lemne însă, şi cu un simplu aragaz putem reuşi să scoatem un blat nemaipomenit.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Trebuie doar să ţinem cont de anumite sfaturi de la cei mai experimentaţi. Unul dintre aceste sfaturi este să pui blatul pe o piatră de copt ori, dacă nu ai la îndemână aşa ceva, să încingi foarte bine tava pe ambele părţi înainate să aşezi blatul.
De asemenea, este indicat să pui blatul deja întins pe o foaie de copt şi abia apoi să adaugi topping-ul de legume (sos de roşii, mozarella, măsline, porumb, ardei gras, iute, prosciutto etc).
Apoi se aşează pizza, cu tot cu foaia de copt, pe tava bine încinsă şi se lasă la cuptor, la foc mare, timp de 7-8 minute.
Blat de pizza
O cutie de sos de roşii
400 g mozzarella răzuită
5-6 frunze de busuioc
4 roşii feliate foarte subţire
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Orice alte ingrediente mai doriţi
Transformă-ţi cuptorul după sfaturile de mai sus. Cât timp se încinge, se întinde blatul de pizza pe o suprafaţă presărată cu făină din belşug.
Se formează un cerc cu diametrul de aproximativ 30 de cm.
Citeste si: Cel mai toxic pește din lume. Toată lumea în consumă fără să știe că este OTRAVĂ PURĂ!
Aluat de pizza rețetă. Blat pizza. Aluat pizza pufos. Aluat pizza rapid. Aluat pizza profesional. Aluat pizza italiană. Sosul de roşii se varsă în centrul aluatului şi se întinde pe toată suprafaţa. Se presară mozzarella, se pune busuiocul şi se aşează feliile de roşii.
Se mai pun măsline, ciuperci, ardei, salam, orice doriţi. Aluatul se pune pe o foaie de copt sau într-o tavă specială de pizza şi se dă la cuptor pentru 5-7 minute.
Este gata când brânza începe să bolborosească şi crusta devine brun-aurie.