Clătite americane rețetă originală. Clătite americane pufoase. Clătite pufoase rețetă. Pancakes rețetă. Pancakes pufoase. Clătite americane, pancakes sau clătite pufoase: Fiecare dintre noi le cunoaşte, probabil, sub una dintre denumirile acestea.
Clătitele americane pot consumate cu fructe, gemuri şi tot felul de arome. Sunt delicioase şi pot fi pregătite atât pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii.
Iată care sunt sfaturile pe care trebuie să le urmezi pentru că faimoasele pancakes să-ţi iasă perfect.
Clătite americane rețetă originală. Clătite americane pufoase. Clătite pufoase rețetă.
Pancakes rețetă. Pancakes pufoase. Sper deosebire de clătitele normale, la aceste clătite trebuie să puneţi şi praf de copt și bicarbonat, acestea fiind ingredientele secrete care le fac extrem de pufoase.
Clătite americane rețetă originală. Clătite americane pufoase. Clătite pufoase rețetă. Pancakes rețetă. Pancakes pufoase. Mod de preparare:
Clătite americane rețetă originală. Clătite americane pufoase. Clătite pufoase rețetă. Pancakes rețetă. Pancakes pufoase. Măsuraţi ingredientele cu exactitate. Amestecaţi făină cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilinat şi daţi totul prin sită.
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Mixati albuşurile până când se fac spumă şi gălbenuşurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinaţi laptele cu uleiul.
Turnaţi laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecaţi cu combinaţia de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.),
folosind mixerul.
Clătite americane rețetă originală. Clătite americane pufoase. Clătite pufoase rețetă. Pancakes rețetă. Pancakes pufoase. Încălziţi tigaia şi turnaţi puţin ulei în ea.
Ştergeţi suprafaţă tigăii cu ajutorul unui şerveţel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obţineţi acea culoare maronie pe care o capătă în general clătitele americane, scrie gustos.ro.
După ce tigaia s-a încins bine, turnaţi un polonic din compoziţia de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătită începe să facă un soi de băşicuţe, o puteţi întoarce şi pe partea cealaltă.
Clătită nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori.
Clătite americane fără lapte- Clătite americane de post
Și pentru că se aproprie postul, vă oferim o rețetă de clătite americane fară lapte!
De ce ai nevoie pentru clătite americane de post
300 ml lapte de migdale
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri seminţe de chia
3 linguri apă
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
1 lingură ulei
Cum se prepară clătitele americane de post
Combini seminţele de chia cu apă şi le laşi să se înmoaie. Amesteci laptele cu zeama de lămâie şi aştepţi 10 minute, până când capătă consistenţa iaurtului. Combini făina cu sarea şi praful de copt. Adaugi laptele de migdale şi seminţele de chia, apoi omogenizezi.
Încingi uleiul în tigaie şi pui câte un polonic de compoziţie. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi şi le serveşti, cât timp sunt calde, cu fructe, gemul preferat sau cu miere.