UPDATE: Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat vineri, după şedinţa Comittului pentru Situaţii de Urgenţă, că, începând din 25 ora 0:00, se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6- 21. Accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri.  

"De luni, ora 00.00, vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive", a anunţat Traian Berbeceanu.

El a explicat că măsurile de relaxare vizează HoReCa- restaurantele, barurile, cafenelele- vor putea funcţiona între 6 – 21, la capacitate de maxim 30 la sută. De asemenea, teatrele, cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 la sută din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 la sută, între orele 6 – 21.

"Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente", a spus prefectul Capitalei, menţionând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a decis relaxarea de luni a măsurilor, dar şi pentru ca toţi operatorii să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale.

Ședința de la ora 13.00 a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență vine în contextul în care în ultimele două zile rata de infectare din Capitală a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori.

Ieșirea Capitalei din scenariul roșu și intrarea în zona galbenă ar putea însemna ridicarea unor restricții pentru bucureșteni. În acest context, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește vineri la ora 13:00 pentru a discuta despre ridicarea restricțiilor în București, potrivit G4Media.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nicușor Dan, anunț despre o eventuală relaxare a restricțiilor în Capitală

nicusor dan
Nicusor Dan: O să fie o discuţie în Comitetul Municipal (pentru Situaţii de Urgenţă - n.r.) pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm.

Primarul Capitalei: Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, la RFI, că mai trebuie aşteptat câteva zile până la o eventuală relaxare a restricţiilor în Bucureşti, după ce Capitala a scăzut miercuri sub nivelul de trei cazuri la mia de locuitori.

"În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt nişte cifre pe care mă uit în fiecare dimineaţă, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună şi jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat. Când am început mandatul, la sfârşit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă şi chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măştii şi atitudinea bucureştenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuţie în Comitetul Municipal (pentru Situaţii de Urgenţă- n.r.) pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm. Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează. Aşa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi şi acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi",

susține el.

Citeste si: Berbeceanu, anunț important despre relaxarea restricțiilor în București

Prefectura Capitalei: Au murit 1.230 de bucureșteni de coronavirus 

În municipiul Bucureşti sunt 5.950 de persoane izolate la domiciliu (în ultimele 14 zile) şi 9.762 de persoane carantinate (în ultimele 14 zile), a informat joi seara Prefectura Capitalei.

Potrivit raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, la data de 21 ianuarie, la nivelul Capitalei, s-au înregistrat 447 de rezultate pozitive pentru COVID dintr-un total de 4.737 de teste efectuate în laborator (880 teste efectuate în laboratoare publice şi 3.857 de teste efectuate în laboratoare private).

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în Capitală s-au înregistrat 1.230 de persoane decedate (1.215 decese- în raportarea din ziua anterioară).

Veste bună pentru bucureșteni. Se deschid cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de noroc

O nouă veste bună îi bucură pe bucureșteni. În curând, se vor deschide cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de noroc. Anunțul a fost făcut de Prefectul Capitalei.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ridicarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții nu poate fi decisă însă de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, întrucât este o măsură decisă de Guvern la nivel național.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a dat vestea pe contul lui oficial de socializare. Într-o postare pe Facebook a transmis care sunt restricțiile care vor deveni nule.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96/ la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure! Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3/ la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”,  se arată în mesajul postat de prefectul Capitalei pe Facebook.

Dacă Bucureștiul rămâne în scenariul galben până la 8 februarie, și elevii din anii terminali, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, vor reveni în bănci la școală, așa cum o vor face și școlarii mici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si