Close sidebar
Close sidebar

Șefa FMI anunță noi șocuri financiare

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, a declarat joi că liderii financiari la nivel mondial trebuie să se pregătească pentru noi şocuri financiare.

Sorin Negru,

Directorul general al FMI are vești proaste: toate indiciile duc spre o "inflaţie de durată". 

[Sursa foto: Facebook / Kristalina Georgieva]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat pentru Reuters că este din ce în ce mai greu pentru băncile centrale să reducă inflaţia fără a provoca recesiuni.

Citeste si: Vești proaste în România. Anunț din partea ANAF pentru românii care plătesc cash la curier

Motivele din spatele acestei situații sunt presiunile în creștere asupra preţurilor energiei şi alimentelor, provocate de războiul Rusiei din Ucraina și politica "zero Covid" a Chinei, care a redus producţia din cauza restricţiilor, şi a nevoii de reordonare a lanţurilor de aprovizionare.

Șefa FMI, despre inflația galopantă: "S-ar putea să nu fie ultimul şoc”

”Cred că trebuie să începem să ne simţim mai confortabil cu asta, că s-ar putea să nu fie ultimul şoc”, a spus ea, menţionând că a încetat să mai privească inflaţia ca pe un şoc ”tranzitoriu” atunci când s-a declanşat epidemia de Omicron, la sfarsitul anului trecut.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Inflația galopantă s-ar putea să nu fie ultimul șoc, spune șefa FMI

[Sursa foto: Facebook/ Kristalina Georgieva]

Directorul FMI se așteaptă la o inflație de durată

Directorul FMI a mai spus că cererea puternică din partea Statelor Unite, întreruperile lanţului de aprovizionare şi efectele războiului din Ucraina, toate indică o inflaţie de durată.

Pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat şi ar putea avea loc o altă criză, a adăugat ea, în marginea unei reuniuni a miniştrilor de finanţe G7 şi a guvernatorilor băncilor centrale din Germania.

Citeste si: Prețul incredibil pe care l-a afișat un român pe un site de anunțuri. Cât costă un frigider Fram din anii 60

Politica zero-Covid a Chinei, care a dus la izolarea pe scară largă a populaţiei în marile oraşe, este imposibilă din cauza variantelor extrem de contagioase, dar oficialii de la Beijing se încăpăţânează să nu o modifice, a spus ea, adăugând că efectele sale vor fi discutate la întalnirea G7.

Economia Chinei nu ridică probleme majore

Kristalina Georgieva a mai spus că ”nu este prea îngrijorată” de economia Chinei, deoarece guvernul de la Beijing are spaţiu de politică fiscală şi monetară pentru a susţine creşterea.

Georgieva a spus că eforturile ţărilor de a-şi schimba lanţurile de aprovizionare de la o eficienţă maximă la o rezistenţă sporită vor creşte unele costuri, deoarece va trebui să existe redundanţă, potrivit News.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI