Close sidebar
Close sidebar

Semnul că ai avut deja COVID-19 și nu ai știut. Ce trebuie să faci rapid

Foarte multe persoane au făcut deja coronavirus fără să știe acest lucru. Formele ușoare de COVID-19 sunt majoritare în rândul populației, iar "pacienții" nici măcar nu știu că au fost infectați.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Infecția cu noul coronavirus se manifestă diferit de la persoană la persoană. În cel mai rău caz, o persoană infectată nu mai poate să respire singură și ajunge la ATI, iar din acel punct viața sa poate să atârne de un fir de păr. Dar, există și persoane care nu au niciun indiciu că s unt infectate cu COVID-19 sau au simptome pe care le pun pe seama altor cauze.

Citeste si: 22 milioane de cazuri de coronavirus în lume. Mesajul transmis de directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

O echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud a descoperit ordinea probabilă a apariției simptomelor în cazul îmbolnăvirilor cu Covid-19, ceea ce îi va ajuta pe medici să identifice mai rapid pacienții infectați cu coronavirus.

Citeste si: Un celebru medic, avertizare de ultimă oră: "E doar un sentiment fals"

Simptomele de coronavirus

Potrivit cercetătorilor USC, ordinea probabilă în care apar simptomele COVID-19 este următoarea: febră, tuse și dureri musculare, apoi greață și/sau vărsături, apoi diaree, scrie site-ul news.usc.edu. Cunoașterea ordinii simptomelor COVID-19 poate ajuta pacienții să solicite imediat îngrijiri sau să decidă imediat să se autoizoleze, spun oamenii de știință. De asemenea, i-ar putea ajuta pe medici să excludă alte boli sau să planifice modul de tratare a pacienților.

Citeste si: A fost declarată stare de urgență! Numărul cazurilor de coronavirus a explodat. Unde s-a întâmplat asta

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Iată câteva dintre indiciile care ar putea să-ți arate că ai avut deja COVID-19

1. Ți-a fost rău cândva începând din februarie-martie
Dacă ai avut episoade asemănătoare cu cele de gripă din februarie încoace, sunt șanse să fi avut deja COVID-19. Boala a circulat înainte ca experții în sănătate să devină conștienți de prezența ei, potrivit elle.ro.

2.

Ai tușit și ai avut febră
Dacă ai avut febră pentru câteva zile, poate ai și tușit și te-ai simțit obosit, e foarte posibil să fi avut COVID-19. Simptomele de gripă și cele de infecție cu coronavirus sunt, într-o anumită măsură, similare, potrivir medicilor

3. Ți-ai pierdut simțurile mirosului și gustului pentru scurt timp
Sunt unul dintre primele simptome- dacă le-ai experimentat, probabil că ai avut COVID-19. 64,4% dintre persoanele care dezvoltă COVID-19 își pierd temporar aceste simțuri.

Citeste si: Răsturnare de situație. Avionul cu Aleksei Navalnîi, aflat în comă, a decolat din Siberia spre Berlin

4. Unul dintre apropiații tăi a fost diagnosticat cu coronavirus
Dacă te-ai aflat în preajma cuiva testat pozitiv pentru coronavirus este foarte posibil să fi fost infectat la rândul tău, chiar dacă nu ai arătat simptome evidente. Și, da, chiar dacă nu ai nici un indiciu despre asta, nu înseamnă că nu ai fost infectat. Auzim la tot pasul despre pacienții asimptomatici.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

5. Ai avut probleme cu degetele de la picioare
Degetele de Covid sunt un semn clar că ai avut Covid-19 deja. Medicii au observat de mult timp deja că boala are și manifestări asupra pielii, mai ales asupra degetelor de la picioare, care se înroșesc sau devin vineții. Desigur, o astfel de manifestare nu e exclusivă doar pentru infecția cu coronavirus – în lunile de iarnă poți să manifești ceva similar dacă ai stat prea mult timp în frig. Dar dacă ai îndoieli, merită să vorbești cu medicul tău despre asta.

6. Ai avut dureri musculare, frisoane și dureri în gât
Printre simptomele care arată că ai avut Covid-19 listate deja de entitățile oficiale care se ocupă de sănătatea publică se numără toate cele de mai sus, însoțite de migrene puternice și chiar tremurat în unele cazuri, în urma frisoanelor. Dacă le-ai manifestat pe toate sau doar pe unele fără să îți explici de unde veneau, acum știi că boala Covid-19 este o posibilitate.

Un test de anticorpi îți poate confirma bănuielile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI