Close sidebar
Close sidebar

Senatorii au votat pentru plafonarea indemnizatiile pentru cresterea copilului la 8 500 de RON. Deputatii vor da votul final

Senatorii au votat astazi, in plen, plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, la maximum 8.500 de lei, informeaza Realitatea TV. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Plenul Senatului a adoptat, luni, cu 72 de voturi "pentru", 30 "impotriva" si patru abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 55/2017 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va stabili ca si pana acum, repectiv la 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, cu mentinerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, insa cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a explicat la motivele din spatele deciziei de a plafona indemnizatiile mamelor.
Ministrul a dat exemplele unor tari europene, acolo unde valorile acestor indemnizatii variaza intre anumite limite, asa cum e cazul Germaniei, unde plafonul este de 1.800 de euro.

Totodata, oficialul a anuntat, in premiera, ca statul va ajuta la plata salariilor somerilor angajati in sectorul privat.

”Am pregatit un proiect de lege. Orice angajator poate sa mearga la AJOFM si sa ceara de acolo someri pe care sa-i angajeze, chiar necalificati fiind, si primeste pentru ei salariul minim pe economie din partea statului cu finantare europeana", a spus Olguta Vasilescu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI