Close sidebar
Close sidebar

Senatul a adoptat tacit majorarea punctului de pensie. Acesta ar putea ajunge la aproape 1.160 lei

Senatorii incearca sa adopte tacit proiectyl de lege care prevede majorarea punctului de pensie. Aceasta initiativa legislativa le apartine celor de la PSD si foarte multi o vad ca pe o "pomana" electorala.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Daca acest proiect de lege va trece, punctul de pensie ar putea sa ajunga la aproape 1.160 de lei de la 1 ianuarie 2017 si sa ajunga la 1.300 de lei la 1 iulie 2017.

Cei de la PSD au propus ca valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mica decat 40% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

"Prin modificarea articolului 102 din Legea 263, cu referire la majorarea punctului de pensie, astfel incat acesta sa reprezinte 45% castigul salarial mediu brut pe economie, ar insemna un efort bugetar substantial asupra bugetului asigurarilor sociale de stat, astfel incat nu s-ar mai asigura pe termen lung obiectivul din legea 263 de sustrenabilitate financiara a sistemului public de pensii.

Ministerul Muncii nu sustine aceasta propunere", a declarat directorul Directiei asigurari sociale din cadrul Ministerului Muncii, Georgeta Juganaru, prezenta la dezbaterile din comisia de la Senat, potrivit Mediafax.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI