Close sidebar
Close sidebar

Serghei Lavrov: Moscova nu vrea război în Europa

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov susține că Moscova nu își dorește război în Europa, și afirmă că țările din Occident vor ca Rusia să piardă războiul din Ucraina. 

Alexandra Costea,

Serghei Lavrov: Moscova nu vrea război în Europa

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Dacă vă preocupă perspectiva de război în Europa, noi nu dorim deloc acest lucru", a susținut Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe de presă la Muscat alături de omologul său din Oman, Badr Albusaidi.

„Dar vă atrag atenția asupra faptului că Occidentul este cel care afirmă constant și persistent că în această situație este necesar ca Rusia să fie înfrântă. Trageți singuri concluziile", a mai precizat Lavrov.

Citește si: Explicația șocantă pe care a avut-o Vladimir Putin pentru un părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina

Ministrul rus a menționat în cadrul aceleași conferințe de presă că Rusia are suficienți cumpărători pentru resursele sale energetice în afara statelor occidentale.

Iar Occidentul să plătească mai mult decât îi plătea Federației Ruse și să-i explice apoi populației de ce trebuie să fie mai săracă", a mai declarat șeful diplomației din Rusia, notează Mediafax.

Lavrov nu vede sancțiunile occidentale ca o amenințare

Nicio sancțiunea nu poate distruge voința poporului rus, a declarat vineri ministrul de externe Serghei Lavrov, la o ceremonie de depunere de flori la Moscova în memoria diplomaților ruși uciși în timpul celei de-a doua conflagranții mondiale, subliniind că Rusia este hotărâtă "să apere adevărul istoric și interesele sale legitime", informează agenția oficială de presă rusă TASS.

„Nici o pedeapsă (și) nicio sancțiune nu pot distruge voința poporului nostru, voința conducerii noastre, hotărâte să apere adevărul istoric și interesele legitime ale Rusiei și să oprească amenințările directe la adresa securității, culturii și istoriei noastre, create chiar de-a lungul granițelor noastre, ceea ce se întâmplă de ani de zile", a mai afirmat el.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citește si: Este doliu uriaș la Kiev. Primul președinte al Ucrainei a decedat

Conform lui Lavrov, în acest moment se definește viitorul lumii, în timp ce se decide dacă va exista o ordine mondială multipolară," controlată pe deplin de Statele Unite, ceea ce își dorește Washingtonul și tolerează alte țări occidentale, sau lumea va fi dreaptă și democratică".

Totodată, ministrul rus a subliniat că Rusia, împreună 'cu marea majoritate a țarilor', a făcut apel la o ordine mondială corectă.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

'Eforturile noastre nu se bazează pe speculații, precum regulile pe care americanii le-au inventat și încearcă să le impună tuturor, ci se bazează pe Carta Națiunilor Unite, organizație care a fost creată după cel de-Al Doilea Război Mondial', a adăugat Lavrov. Șeful diplomației ruse a remarcat că 'cei care nu acceptă egalitatea și vor să dicteze lumii încearcă să rescrie' idealurile de justiție și egalitate suverană ale tuturor țărilor, consacrate în document.

Citește si: Imagine tulburătoare din Harkov postată de o vicecampioană mondială: ”Nu sunteți oameni”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI