Close sidebar
Close sidebar

Sfarsitul brutal al unui politician olandez! Johan de Witt a fost ucis si mancat de catre proprii compatrioti!

Politicianul olandez Johan de Witt avea tot ceea ce ii trebuie unui lider de succes. Tatal sau era un primar respectat. De Witt avea o inteligenta fenomenala, o statura de om de stat si crescuse intr-o perioada in care tarile de Jos infloreau.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Insa, oricat de potrivit ar fi fost, o scapare a sa avea sa le aduca olandezilor multe necazuri si avea sa-l coste viata pe Johan de Witt. El a facut greseala de a neglija armata terestra a tarilor de Jos.

Dupa ce armata olandeza a lui Johan de Witt a fost infranta de francezi, propriul sau popor l-a atacat cu sabii si pistoale.

Dupa ce si-a dat demisia pe 4 august 1672, Johan de Witt s-a dus sa-si viziteze fratele la inchisoarea Gevangenpoort din Haga. Insa de Witt nu stia ca in aripile cladirii il astepta o multime organizata care voia sa-l linseze, stiind ca urma sa-si viziteze fratele.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Scriitorul francez Alexandre Dumas a descris o versiune a acestor evenimente in cartea Laleaua Neagra:

„Dupa ce i-a ciopartit, sfasiat si dezbracat complet pe cei doi frati, gloata le-a tarat corpurile goale si insangerate la o spanzuratoare, unde niste calai amatori i-au atarnat de picioare.

Apoi au venit cei mai josnici ticalosi, care nu indraznisera sa-i loveasca cat timp fusesera vii. Acestia au taiat mortii in bucati si apoi au cutreierat orasul, vanzand bucati mici din corpurile lui Johan si Cornelis, la pretul de zece banuti bucata.”

Citeste mai multe pe Incredibilia

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI