"Nu e gluma. Îmi VÂND piciorul drept pentru a putea achita impozitul impus (contrar legilor in vigoare) de mini GUVERNUL Orasului Marasesti jud. Vrancea, pe casa si masina handicapatului (subsemnatul). Va rog sa ma ajutati si sa distribuiti", a scris Constantin Costea pe Facebook.

Domnul Constantin a primit acasa o decizie prin care este informat de cei de la Directia de Taxe a primariei Marasesti ca trebuie sa achite 1300 de lei impozit pe teren, casa si masina.

„Masina pe care am primit-o cadou ma mai scotea din curte. Altfel, sunt inchis aici”, spune acesta.

Omul stia ca persoanele cu handicap sunt scutite de astfel de impozite, asa ca si-a cautat dreptatea.

Barbatul are ambele picioare amputate din cauza unei boli grave. „In certificatul medical scrie clar: boala contactata din cauza serviciului militar. Nu se mosteneste”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Printre bunurile sale se numara o masina adaptata special pentru nevoile lui. I-a intrebat pe cei de la primarie de ce trebuie sa plateasca impozit, cand legea il scuteste. I s-a dat dreptate, insa pe jumatate.

„Spui ca sunt scutit, recunosti legea, dar pe aceeasi parte imi trimiti hartie: Costea Constantin trebuie sa plateasca”, spune barbatul.

„Imi trimiti sa platesc taxe si impozite. Adica sa le platesc lor salariile. Pentru ce? Cand tu n-ai venit o data sa ma intrebi: bai, ai paine, n-ai paine?

Cei de la primaria nu vor sa renunte la incasarea impozitului.

Barbatul castiga 1100 de lei din pensie, iar sotia primeste alte 400 din drepturile de insotitor. Toti banii ar trebui sa mearga pe impozite acum.

„Domnul Costea spune ca masina este numai pe numele dumnealui! Este o masina pe care a dobandit-o in perioada in care era deja casatorit cu doamna. Se prezuma ca orice bun dobandit in asemenea conditii are apartenenta ambilor soti”, a declarat viceprimarul din Marasesti, Catalin Arghire.

Barbatul spune ca anuntul prin care isi vinde piciorul e o forma de protest. Nu va duce tranzactia pana la capat, insa la dreptate nu renunta.

„Legea spune clar: masina handicapatului nu se plateste. Sa-l duci la spital… Legea a fost data de niste oameni destepti, de prosti”, spune Constantin Costea.

A dat deja primaria in judecata, iar procesul va incepe in luna septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si