Close sidebar
Close sidebar

Situație fără precedent la Timișoara. Lipsa spațiului în sălile de clasă mută orele în containere sau foste internate

Lipsa de spaţiu mută sălile de clasă în containere sau foste internate. Ce soluţii au autorităţile din Timişoara pentru numărul mare de elevi

Diana Bostan,

Ore în containere din lipsa de spațiu [Sursa foto: tion.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Numărul mare de elevi și sălile de clasă puține, au făcut autoritățile să mute orele în containere sau foste internate.

Elevii învață în puncte termice sau în ateliere 

Problema spațiului în cele mai bune școli din Timișoara persistă de ani buni. În plus, 1200 de copii din oraș au început şcoala în construcţii modulare, adică în containere. 

Construcțiile improvizate sunt, culmea, mai apreciate de copii decât construcțiile clasice. Sălile sunt moderne, fiind dotate cu jaluzele, aer condiționat și toalete.

Primăria Timișoara a amplasat pentru prima dată astfel de construcții modulare în curtea Școlii Generale 30 din Soarelui, în toamna lui 2018. Acolo a fost promis un șantier imens pentru extinderea școlii, dar acesta nu a fost deschis nici până în ziua de astăzi.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Mesajul unei profesoare din Buzău i-a șocat pe părinți. Ce le-a transmis aceasta la început de an școlar

Elevii beneficiază de tot confortul

Copiii au intrare separată, dar distanțarea e mai greu de respectat. Școala container nu e o idee noua în România, dar a început ca o soluţie temporară, ce tinde să devină permanentă. E viitorul invăţământului, care se desfăşoară acum, in clădiri vechi, unele istorice, care nu mai pot fi extinse.

Primăria a împărțit 32 de construcții modulare către cinci unități de învățământ, pentru ca elevii să nu mai meargă la școală și după-amiaza. Construcțiile au costat 3,1 milioane de lei.

„În unitățile de învățământ preuniversitar au fost incluse clasele zero. Totodată, recomandările la nivel de administrație publică centrală sunt ca elevii să-și desfășoare activitatea în schimbul de dimineață. Aceste motive au condus la concluzia că spațiile existente, necesare desfășurării procesului de învățământ, sunt insuficiente.

(…) S-au achiziționat spații modulare de învățământ pentru realizarea de săli de clasă suplimentare în unitățile de învățământ preuniversitar”, transmit reprezentanții primăriei.

Citeste si: Toţi elevii vor purta uniforme începând din acest an şcolar

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI