Dura ca piatra, iute ca sageata am putea spune ca este creatia cercetatorilor militari. Mai bine de 3 ani s-a lucrat pentru ca vesta sa devina realitate, si asta pentru ca trebuia sa fie nu doar confortabila, dar mai ales rezistenta.

Modelarea vestei nu a fost floare la ureche. Specialistii au masurat si fotografiat peste o suta de femei.

Claudiu Lazaroaia, loctiitor stiintific: "Am generat avatar pentru fiecare tip de cupa. Acelui avatar i-au fost luate masuratorile electronic, n-a pus nimeni mana, sa stiti, desi am fost, la un moment dat, invidiati de toti colegii nostri din armata cand vedeau fetele incolonate la scanare."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La prima vedere, produsul final pare identic cu vestele folosite acum. Creatorii spun, insa, ca diferentele sunt enorme.

"Ea a fost croita ca sa se potriveasca putin anatomiei feminie: talie putin mai ingusta, solduri putin mai largi."

Cea mai importanta schimbare este modelarea vestei special pentru partea superioara a trupului feminin.

Claudiu Lazaroaia: "Majoritatea problemelor se refereau la cupa, in sensul ca apare spatiu liber, apare presiune, dificultati de respiratie."

Viorica Patriche, maistru militar: "Se muleaza mult mai bine pe corp, cu toate ca e o marime mai mare, e mult mai ok."

"Ceva mai mica, pe trei marimi, dar chiar mult mai versatila si adaptata corpului unei femei- soldat, aceasta vesta ar putea sa intre in dotarea armatei romane incepand de anul viitor. Si am fi printre putinele tari care le si pun la treaba intr-un teatru de operatii."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si