Close sidebar
Close sidebar

Specialistii romani au inventat vesta de protectie pentru femei. Iata cum arata

Am dat marea lovitura pe piata armamentului. Specialistii romani au inventat, mare atentie, vesta de protectie pentru femei. E mai stramta, mai scurta si, evident, se muleaza pe decoltee oricat de generoase.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


Dura ca piatra, iute ca sageata am putea spune ca este creatia cercetatorilor militari. Mai bine de 3 ani s-a lucrat pentru ca vesta sa devina realitate, si asta pentru ca trebuia sa fie nu doar confortabila, dar mai ales rezistenta.

Modelarea vestei nu a fost floare la ureche. Specialistii au masurat si fotografiat peste o suta de femei.

Claudiu Lazaroaia, loctiitor stiintific: "Am generat avatar pentru fiecare tip de cupa. Acelui avatar i-au fost luate masuratorile electronic, n-a pus nimeni mana, sa stiti, desi am fost, la un moment dat, invidiati de toti colegii nostri din armata cand vedeau fetele incolonate la scanare."

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

La prima vedere, produsul final pare identic cu vestele folosite acum. Creatorii spun, insa, ca diferentele sunt enorme.

"Ea a fost croita ca sa se potriveasca putin anatomiei feminie: talie putin mai ingusta, solduri putin mai largi."

Cea mai importanta schimbare este modelarea vestei special pentru partea superioara a trupului feminin.

Claudiu Lazaroaia: "Majoritatea problemelor se refereau la cupa, in sensul ca apare spatiu liber, apare presiune, dificultati de respiratie."

Viorica Patriche, maistru militar: "Se muleaza mult mai bine pe corp, cu toate ca e o marime mai mare, e mult mai ok."

"Ceva mai mica, pe trei marimi, dar chiar mult mai versatila si adaptata corpului unei femei- soldat, aceasta vesta ar putea sa intre in dotarea armatei romane incepand de anul viitor.

Si am fi printre putinele tari care le si pun la treaba intr-un teatru de operatii."

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI