Close sidebar
Close sidebar

Spitalele private din Romania au incasat in 2015 in jur de 66 de milioane de euro de la pacienti

Daca in sistemul sanitar de stat domneste haosul, nu acelasi lucru am putea sa spunem si despre sistemul privat de sanatate din Romania.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

O analiza facuta de catre cei de la Ziarul Financiar arata ca, anul trecut, doar din internari, spitalele private au avut incasari de 66 de milioane de euro, asta la un tarif mediu de 300 de lei pe noapte.

In spitalele private, in total, pacientii internati au petrecut circa 993.000 de zile de spitalizare cu un numar total de 160.000 de pacienti internati, un procent de doar 4% din totalul pacientilor internati in intraga tara.

In Romania sunt 187 de spitale private, o treime din numarul total de spital, dar capacitatea lor este de numai 6.600 de paturi, mult mai mica fata de cele 125.000 de paturi existente in cele 367 de spitale publice.

Medlige, Regina MAria, Medicover, Sanador si Grupul Gral au avut anul trecut o cifra de afaceri totala in jur de 288 de milioane de euro, asta in conditiile in care in ultimii ani, in sistemul privat s-au investit extrem de multi bani pentru a se asigura confortul pacientilor.



O noapte de spitalizare intr-un astfel de spital costa intre 200 si 300 de lei, iar in cazul spitalelor de pediatrie unde spitalizarea trebuie platita si de insotitor se ajunge la 650 de lei pe noapte.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI