Close sidebar
Close sidebar

Spitalele se pregătesc de valul 5 al pandemiei Covid-19

Spitalele se pregătesc de valul 5 al pandemiei și remediează problemele existente în sistem. Paturile ATI sunt aproape goale, dar estimările pentru noul val sunt sumbre. Din spusele specialiștilor, noua tulpină nu ar produce forme severe, însă acest lucru nu este sigur.

Diana Puiu,

Spitalele se pregătesc de valul 5 al pandemiei Covid-19

[Sursa foto: google.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform spuselor lui Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta, au fost nevoie de 90.000 de lei pentru repararea aparatelor folosite în valul 4, iar acum ar fi nevoie de o sumă dublă, asta dacă numărul de cazuri va crește.

Echipamentele de la ATI sunt revizuite pentru valul 5

Anita Timofte, asistent șef la ATI, spune că s-au făcut revizuirile necesare tuturor rampelor de oxigen pentru a nu mai întâmpina probleme în scăderea presiunii.

Genoveva Cadar, șef ATI, afirmă că, deși aparatura a fost nouă, a suferit numeroase uzuri în ultimii doi ani.
"Au fost utilizate aproape non-stop, astfel că inevitabil au nevoie nu numai de revizii, ci şi de schimbarea multor componente sau de repararea altora."

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Criză sanitară fără precedent în România

Noua tulpină, incertitudine în numărul de cazuri care vor apărea 

Valul 4 a fost mai sever decât ultimele două valuri, așa că spitalele și cadrele medicale fac verificări pentru a nu mai întâmpina probleme neprevăzute.
Deși acum paturile sunt goale, nu se știe încă dacă valul 5 și noua tulpină vor aduce forme mai severe decât cele de până acum.

Citeste si: Europa, pusă în genunchi de Omicron. Mai multe țări au atins noi recorduri de infectări

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI