Nenorocirea s-a intamplat pe strazile orasului Targoviste. Cainele din rasa Cane Corso, a scapat din lesa si s-a repezit la un alt catel de talie mai mica. Patrupedul de talie mare este incadrat in lege la rasele periculoase, care trebuie sa poarte obligatoriu botnita in spatiile publice. Daca animalul ar fi avut-o incidentul nu ar mai fi avut loc.

"Eu ma gandeam nu la Bichon-ul pe care l-a atacat, ma gadeam daca era un copil"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

"Stapanii inconstienti care isi iau caine fara sa stie nimic despre psihologia animala, dresaj si alte chestii, niste ageamii"

Nu este suficient insa, doar sa cunosti bine rasa. Legea spune clar: cainii din rasele considerate periculoase trebuie sa fie tinuti mereu in lesa si sa poarte obligatoriu botnita.

"Vin in gura astora…degeaba are botnita ca ii da o laba si l face praf."

Adica  cei din rasa Pittbull, Boerbull, Bandog,  American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian si Cane Corso.  Din cauza pietei negre pe care se vand puii din aceste rase se ajunge la atacuri incontrolabile. Daca autoritatile ar avea o evidenta stricta a numarului de exemplare din rasele periculoase, tragediile ar putea fi prevazute, spun specialistii.

"Sunt amenzi de la 100 de lei pana la 3000 de lei.

Sunt prevazute expres rase care trebuie sa poarte botnita si anume a cainilor denumiti periculosi."

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si