Close sidebar
Close sidebar

Statistică îngrijorătoare! Unul din cinci români trăieşte de pe o lună pe alta

Unul din cinci romani are un nivel de trai mizer. Este concluzia trista la care au ajuns reprezentantii oficiului european de statistica. Jumatate dintre cetatenii Romaniei nu fac fata cheltuielilor neprevazute, iar 20 la suta traiesc cu lipsuri materiale severe.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Romanii se chinuie sa duca un trai decent si fac eforturi financiare mari pentru a-si putea achizitiona locuinte, masini sau electrocasnice in rate. O statistica realizata de Eurostat arata ca unul din cinci cetateni traieste in lipsuri materiale severe.

Eurostat a realizat o lista cu noua conditii esentiale pentru un trai decent. Din pacate, multi romani nu reusesc sa indeplineasca nici macar patru: nu isi permit o locuinta sau achitarea facturilor la utilitati, nu mananca peste si carne o data la doua zile, nu au televizor color sau masina de spalat si nu fac fata cheltuielilor neprevazute.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

O persoana din trei nu isi permite o masina, adica un procent de 29,8%  din populatie fata de media europeana care este de 7%. Unul dintre motive este salariul foarte mic. Romania are cea mai mare rata de taxare din Estul Europei. Statul ia 41,5% din leafa unui angajat, in timp ce media pe regiune este de 21%. 

Bulgaria este campioana europeana la lipsuri, cu 30% din popula?ie, fiind urmata de Grecia- 21,1% si România- 19,4%.

La polul opus se situeaza Finlanda- 2,1% si Olanda- 2,6%. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI