La evenimentul de saptamana trecuta nu au fost invitată nicio oficialitate românească, festivitatea constând în tăierea unei panglici în culorile drapelului Ungariei. De asemenea, centrul poartă numele unui episcop maghiar, iar pe clădire a fost amplasată o stemă a Ungariei. Totodată, la manifestare nu s-a vorbit de oraşul Miercurea Ciuc, ci numai despre aşa-zisul ţinut secuiesc, şi despre secui. Astfel, fără nicio legătură cu fotbalul, preotul catolic Darvas Kozma József a declarat că „trebuie să ne străduim să fim tari în credinţă, curaţi în morală, şi tari în identitatea noastră maghiară”.

Centrul de îngrijire a talentelor ”Márton Áron” a fost construit la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, cu sprijinul statului maghiar prin Fondul Bethlen Gabor, iar funcţionarea acestuia va fi asigurată de FK Csíkszereda (clubul de fotbal local) şi Parohia Sfânta Cruce (Szent Kereszt).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si