Close sidebar
Close sidebar

STS a sesizat Parchetul Militar in cazul operatoarei care a preluat apelul la 112 privind tentativa de omor de la statia de metrou Costin Georgian

Serviciul de Telecomunicatii Speciale anunta ca a sesizat Parchetul Militar privind eventuale incalcari ale legii de catre operatoarea 112 care a preluat apelul telefonic privind tentativa de omor de la statia de metrou Costin Georgian.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

STS spune, intr-un comunicat de presa, ca in cazul agresiunii de la statia Costin Georgian la Centrul de Primire Apeluri de Urgenta 112 Bucuresti-Ilfov a fost receptionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durata totala de 2 minute si 2 secunde.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale anunta ca a sesizat Parchetul Militar pentru cercetari privind eventualele incalcari ale legii de catre operatoarea 112 care a procesat cazul.

Cu privire la evenimentul din statia de metrou Dristor 1, din seara aceleiasi zile, STS precizeaza ca primul apel a fost receptionat la ora 19:56:52 si a fost transferat la dispeceratele de urgenta ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, sustine, referindu-se la perioada de timp intre sesizarea la 112 a incidentului de la statia de metrou Costin Georgian, unde o tanara a supravietuit tentativei de omor, dupa ce s-a luptat cu agresoarea care

a impins-o de mai multe ori, si momentul in care aceasta a reusit sa depuna plangerea la politie, ca a fost o "oarecare sincopa, dar destul de justificata”.

"E o ancheta in derulare, nu as vrea sa ma pronunt acum la cald, insa din ceea ce am vazut eu, politistii, din momentul in care au fost sesizati- si se cunoaste deja ca a fost o oarecare sincopa dupa apelul la 112-, dar de la ora 17.15,

cand au fost sesizati si au inceput procedura de audiere, eu cred ca este destul de justificata aceasta prezentare a procedurilor”, a declarat, joi, minsitrul de Interne Carmen Dan.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Tanara care a supravietuit tentativei de omor de la statia de metrou Costin Georgian, dupa ce s-a luptat cu agresoarea care a impins-o de mai multe ori, a asteptat doua ore pentru a putea depune plangere la Politie, pentru ca in fata ei era o femeie care isi pierduse sacosa pe peron, iar politistul de acolo i-a cerut sa aiba rabdare, motivand ca el este singur, a declarat, la Antena 3, tatal tinerei, precizand ca dupa incident, care a avut loc in jurul orei 15.30,

au sunat la 112, de unde au fost directionati la politia din metrou, reusind sa depuna plangerea in jurul orei 19.00. Tatal fetei mai spune ca agresoarea ar fi avut scris in palma mesajul "Am facut-o, dar am confundat-o".

Tatal fetei a povestit, de asemenea, cum a reusit fiica sa sa scape.

"A venit in spatele ei, pur si simplu, a impins-o. Ea a crezut ca este o gluma a unei prietene(...). Cand si-a dat seama ca nu e gluma, a pus dreptul in fata si a stopat. A opus rezistenta si a reusit sa se salveze. Atunci a sarit lumea si a reusit sa fuga. Toate acestea s-au intamplat la 10 metri in fata metroului. Era prima victima si poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru si depasea, deja era piciorul in aer”, a declarat barbatul, precizand ca agresoarea a inceput sa impinga la momentul la care metroul iesea din peron.

El a mai spus ca fata a povestit ca in momentul in care a coborat scarile la metrou a observat-o pe agresoare, care era pe peron si care o fixa cu privirea.
In momentul incidentului, au intervenit cativa oameni care au intrebat-o pe agresoare ce are cu fata, iar aceasta ar fi repetat obsesiv ca tanara i-ar fi furat banii.

"Mi-a luat banii, mi-a luat banii si repeta. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat in metrou, fiica mea a urcat si ea de frica si atunci a realizat ce s-a intamplat, a izbucnit in plans, nu a ajutat-o nimeni(...). Agresoarea a ramas pe peron. Ne-am uitat pe filmari si agresoarea se plimba foarte linistita pe peron catre iesire cu telefonul la ureche. Am inteles de la politie ca i-ar fi gasit in palma, daca nu ma insel: „Am facut-o, dar am confundat-o”. I-au gasit scris in palma. Asa au gasit scris in momentul in care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastra sau despre cealalta”, a adaugat tatal fetei.

El a mai spus ca fiica sa, in varsta de 22 de ani, este in stare de soc.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

O tanara in varsta de 25 de ani a murit marti seara, in statia de metrou Dristor. Ea a cazut in fata unei garnituri de metrou, initial suspectandu-se ca a fost vorba despre o sinucidere. Politia Capitalei a anuntat, dupa cateva ore, ca tanara a fost de fapt impinsa de o alta femeie si a facut publice imagini cu aceasta.
Femeia incercase un gest similar in statia Costin Georgian, cu putin timp inainte, cand a impins o alta tanara, dar aceasta nu a patit nimic. Politia spunea ca fata agresata la statia Costin Georgian a facut reclamatie in jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetata pentru omor si tentativa de omor si a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI