Ce eficacitate are serul Pfizer

O analiză realizată de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Pfizer şi BionTech arată că la o lună de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scăzut la 74% după cinci-şase luni.

Ce eficacitate are serul AstraZeneca

În acelaşi studiu, o analiză care a inclus peste 700.000

de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Oxford-AstraZeneca arată că eficacitatea a scăzut de la 77% la o lună la 67% după patru-cinci luni.

Datele au fost colectate după data de 26 mai, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă a coronavirusului, a spus Tim Spector, care conduce studiul ZOE Covid.

Citeste si: Părinții vor trebui să completeze formularele de vaccinare la începerea școlilor. Află care sunt întrebările

Aproape 42 de milioane de oameni din Marea Britanie, respectiv 77% din populaţia cu vârste de peste 16%, au primit două doze de vaccin pentru Covid-19, potrivit datelor guvernamentale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Datele zilnice arată că miercuri au fost înregistrate peste 35.800 de cazuri noi de Covid-19 şi 149 de decese.

CEO Pfizer: ”E doar o problemă de timp”

Într-o intervenție la Fox News, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat faptul că o variantă a coronavirusului care să fie rezistentă la vaccinuri este doar o problemă de timp. O varianta rezistentă la vaccin va apărea în mod sigur, însă Pfizer e gata să o contracareze.

Citeste si: Începe vaccinarea la domiciliu

Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

De semenea, şeful gigantului farmaceutic a declarat că o astfel de variantă a SARS-CoV-2 este foarte posibil să apară într-o zi, însă dă asigurări că Pfizer este gata să producă un nou vaccin pentru o astfel de variantă într-un interval de doar 3 luni.

”De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează. Fac asta pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară într-o bună zi. (…)

Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia”, a declarat Albert Bourla pentru emisiunea America’s Newsroom, difuzată de Fox News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si