Close sidebar
Close sidebar

Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște

Stufat de miel. Vorbim de o mâncare tradițională de Paște care era nelipsită de pe mesele bunicilor. Iată cum se prepara în trecut stufatul de miel!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Stufat de miel. De ce ai nevoie:

    - 750 grame carne de miel
    - 20 fire de ceapă verde
    - 15-20 fire de usturoi verde
    - Boia
    - Oţet după gust
    - bulion de roşii
    - Mărar
    - Sare după gust
    - Ulei şi făină pentru rântaş.

    Citeste si: Miel la cuptor în stil grecesc. Firptura perfectă pentru masa de Paște

    Stufat de miel. Mod de preparare:

    Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

    Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

    Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

    Ceapa și usturoiul se opăresc într-o oală cu apă. Le înodăm şi le lăsaăm să fiarbă puţin. Bucăţile de carne le prăjim în grăsime sau ulei şi le scoatem într-o cratiţă. În tigaie punem ceapa şi usturoiul.

    Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște

    Pregătim un rântaş din ulei şi făină, presărăm boia de ardei, apoi stingem cu puţină zeamă în care a fiert zarzavatul. Adăugăm în rântaş puţin oţet şi bulion de roşii, turnăm rântaşul peste carnea cu zarzavat şi lăsăm să fiarbă la foc potrivit, amestecând din când în când să nu se prindă de cratiţă.

    Citeste si: Carne de miel: S-a aflat adevărul! Este sau nu toxică?

    Când mâncarea a scăzut şi s-a format un sos ca o smântână subţire, adăugăm mărarul tocat mărunt şi dăm la răcorit.

    Stufat de miel, reţeta din cartea de bucate a lui M. Sevastos

    Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI