Close sidebar
Close sidebar

Subiecte Matematică simulare BAC 2022. Anunţ pentru elevii. Cât de dificile sunt subiectele?

Subiecte simulare Bacalaureat 2022 la disciplina matematică. Iată noile modele de subiecte pentru simularea Examenului Național de Bacalaureat, probă obligatorie a profilului.

Madalina Grigore,

Subiecte simulare Examen de Bacalaureat- Matematică.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Subiecte pentru simularea examenului de Bacalaureat 2022. Simularea Bacalaureatului 2022 a început astăzi, 28 martie, cu proba scrisa la Limba și literatura română. Simulările au ca scop testarea cunoștințelor din cei patru ani de liceu pentru elevii din anii terminali.

Subiecte simulare BAC 2022- Matematică

Marți, 29 martie va avea loc proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului, în timp ce miercuri elevii vor susține proba scrisă la disciplina la alegere.

Simularea Bacalaureatului 2022 la Matematică va începe marți, 29 martie 2022, de la ora 9:00, însă elevii vor putea intra în săli de la ora 8:30.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2022 Istorie: Întrebarea care îi pune în încurcătură pe elevi

Simulările vor fi redactate, conform programei stabilite de examen stabilite, aprobată prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021. Programa pentru simulările de BAC 2022  este aceeași de anul trecut. Programele au fost anunțate încă de la finalul lunii august 2021, însă la matematică, profilul real, s-a scos conţinutul legat de inele, corpuri şi integrala definită; iar la profilul pedagogic s-a renunţat la sisteme de ecuaţii liniare, prin ordinul nr. 5.151 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat 2022.  

În această săptămână se vor mai organiza simulări pentru examenul de Bacalaureat pentru disciplinele: istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie. 

Subiecte simulare Bacalaureat Matematică

Modele simulare BAC- Matematică

[Sursa foto: edu.ro]

Modele simulare BAC- Matematică

[Sursa foto: edu.ro]

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Citeste si: EDU.ro Subiecte simulare BAC 2022 Română: Ion Barbu/ Tudor Arghezi la subiectul 3. Baremul de corectare

Modele simulare BAC- Matematică

[Sursa foto: edu.ro]

Modele simulare BAC- Matematică

[Sursa foto: edu.ro]

Rezultate simulare BAC 2022 la Matematică

Rezultatele obținute de elevi  la simularea Bacalaureatului 2022 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, doar în situații excepționale, în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Potrivit Ministerulului Educației,  „rezultatele obținute de elevi  la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

Citeste si:  EDU.ro Barem simulare BAC 2022 Română: Rezolvările pentru subiectele probei de azi

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

„Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, conform procedurii amintite. 

Citeste si:  Subiecte simulare BAC 2022- Română EDU.ro: Anunţ important pentru elevi

Calendar simulare BAC 2022 

28 martie 2022: Proba E) a)- probă scrisă- Limba şi literatura română
29 martie 2022: Proba E) c)- probă scrisă- proba obligatorie a profilului
30 martie 2022: Proba E) d)- probă scrisă- proba la alegere a profilului şi specializării
31 martie 2022: Proba E) b)- probă scrisă- Limba şi literatura maternă
14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2022
Examenele finale de Evaluare Națională și BAC 2022 vor avea loc începând cu 14 iunie, respectiv 6 iunie.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2022 Geografie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI