Suferi de diabet sau nu ai voie sa consumi zahar? Aceasta placinta cu mere fara zahar este perfecta pentru tine
Aceasta tarta este perfecta pentru bolnavii de diabet sau pentru cei care nu pot sa consume zahar. Si in plus, este si sanatoasa. Uite cum poti sa o prepari la tine acasa.
Suferi de diabet sau nu ai voie sa consumi zahar? Aceasta tarta cu mere este perfecta pentru tine
Aceasta tarta este perfecta pentru bolnavii de diabet sau pentru cei care nu pot sa consume zahar. Si in plus, este si sanatoasa. Uite cum poti sa o prepari la tine acasa.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g faina
2 galbenusuri
100 g unt
1 lingurita îndulcitor
1-2 linguri lapte
1 praf sare
Pentru umplutura
8-10 mere
zeama de lamâie
50 g unt
scortisoara, dupa gust
50 g îndulcitor sau dupa gust
fulgi de migdale, dupa gust
Mod de preparare
Freci untul cu îndulcitorul, adaugi sarea si galbenusurile, apoi laptele si la final faina. Framânti si dai la rece aluatul ca sa se întareasca. Cureti merele si le feliezi, apoi le stropesti cu zeama de lamâie.
Topesti untul si pui feliile de mere, scortisoara si îndulcitorul, tii pâna când scade apa si dai la racit.
Întinzi aluatul într-o forma rotunda, tapetata, având grija sa îmbraci si marginile si torni umplutura racita. Dai la cuptorul încins 40 de minute. O servesti presarata cu fulgi de migdale.
Freci untul cu îndulcitorul, adaugi sarea si galbenusurile, apoi laptele si la final faina. Framânti si dai la rece aluatul ca sa se întareasca.
Cureti merele si le feliezi, apoi le stropesti cu zeama de lamâie.
Topesti untul si pui feliile de mere, scortisoara si îndulcitorul, tii pâna când scade apa si dai la racit.Întinzi aluatul într-o forma rotunda, tapetata, având grija sa îmbraci si marginile si torni umplutura racita. Dai la cuptorul încins 40 de minute. O servesti presarata cu fulgi de migdale.