Suferi de diabet sau nu ai voie sa consumi zahar? Aceasta tarta cu mere este perfecta pentru tine
Aceasta tarta este perfecta pentru bolnavii de diabet sau pentru cei care nu pot sa consume zahar. Si in plus, este si sanatoasa. Uite cum poti sa o prepari la tine acasa.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g faina
2 galbenusuri
100 g unt
1 lingurita îndulcitor
1-2 linguri lapte
1 praf sare
Pentru umplutura
8-10 mere
zeama de lamâie
50 g unt
scortisoara, dupa gust
50 g îndulcitor sau dupa gust
fulgi de migdale, dupa gust
Mod de preparare
Freci untul cu îndulcitorul, adaugi sarea si galbenusurile, apoi laptele si la final faina. Framânti si dai la rece aluatul ca sa se întareasca. Cureti merele si le feliezi, apoi le stropesti cu zeama de lamâie. Topesti untul si pui feliile de mere, scortisoara si îndulcitorul, tii pâna când scade apa si dai la racit.
Întinzi aluatul într-o forma rotunda, tapetata, având grija sa îmbraci si marginile si torni umplutura racita. Dai la cuptorul încins 40 de minute. O servesti presarata cu fulgi de migdale.


Ingrediente

Pentru aluat

250 g faina

2 galbenusuri

100 g unt

1 lingurita îndulcitor

1-2 linguri lapte

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea contelui mutat în România după ce s-a îndrăgostit de Transilvania. Tibor Kalnoky a creat un loc „ieșit din basm” la Micloșoara- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

1 praf sare

Pentru umplutura

8-10 mere

zeama de lamâie

50 g unt

scortisoara, dupa gust

50 g îndulcitor sau dupa gust

fulgi de migdale, dupa gust

Mod de preparare

Freci untul cu îndulcitorul, adaugi sarea si galbenusurile, apoi laptele si la final faina. Framânti si dai la rece aluatul ca sa se întareasca. Cureti merele si le feliezi, apoi le stropesti cu zeama de lamâie.

 

Topesti untul si pui feliile de mere, scortisoara si îndulcitorul, tii pâna când scade apa si dai la racit.Întinzi aluatul într-o forma rotunda, tapetata, având grija sa îmbraci si marginile si torni umplutura racita. Dai la cuptorul încins 40 de minute. O servesti presarata cu fulgi de migdale.


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si