Protestul este programat de la ora 9.30. De asemenea, sunt programate proteste, in intervalul 9.00- 20.00, si in alte orase, precum Timisoara, Arad, Iasi, Brasov, Bacau, Craiova si Constanta.

”Chiar daca primarul general, Gabriela Firea, a luat hotararea eliminarii concurentei neloiale din Bucuresti, restul tarii sufera in continuare din cauza concurentei neloiale si a pirateriei, astfel incat protestele vor continua. Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renuntat la protestul care deja era anuntat, in contextul funeraliilor regale, dar si pentru a astepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, sa-si duca la indeplinire promisiunea pe care ne-a facut-o, la intalnirea la

care ne-a convocat inainte de mitingul anuntat”, se arata in comunicatul COTAR.

Transportatorii au cerut adoptarea unei Ordonante de Urgenta prin care sa fie eliminata sintagama “in mod repetat” din legea 38/2003.

“Astazi am aflat, din surse sigure, ca maine (n.r.- miercuri) nu se va discuta ordonanta pentru modificarea legislativa, astfel incat sa fie eliminata pirateria si sa se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat. Domnul ministru Felix Stroe si-a luat angajamentul ferm ca la sedinta de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovata Ordonanta de Urgenta care sa elimine sintagma "in mod repetat" din legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului sa poata aplica legea in mod unitar si pentru a eradica actvitatea neautorizata si nelicentiata din domeniul transporturilor rutiere de persoane- de taxi, rent a car si prin curse regulate sau ocazionale”, a declarat presedintele COTAR, Vasile Stefanescu.

Protestele COTAR erau programate inca din  6 decembrie, cand transportatorii au anuntat ca au obtinut autorizatie pentru organizarea unor proteste, in 13 decembrie, in Bucuresti si in toate marile orase din tara, ei acuzand autoritatile ca tolereaza pirateria in domeniul transporturilor.

”Nu intelegem cum pregateste Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu platesc taxele si impozitele, din moment ce in Romania vorbim deja despre fenomenul numit „uberizare”- fenomen tolerat si sustinut de guvern prin lipsa oricaror actiuni care l-ar putea opri.

Acest fenomen nu se refera exclusiv la firma Uber, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund in spatele unor platforme digitale”, spuneau reprezentantii COTAR.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat, marti, un proiect de hotarare potrivit caruia in Bucuresti isi vor putea desfasura activitatea de transport in regim taxi doar transportatorii autorizati care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligatiilor se sanctioneaza cu amenda intre 4.500 si 5.000 de lei.

„Cu totii ne dorim ca cetatenii din Bucuresti care apeleaza la taxi sa poata merge in conditii de siguranta si confort. Ii respectam pe bucuresteni si prin prisma hotararii pe care o vom lua astazi. Vom avea un proiect care va modifica si va aduce imbunatatiri: va exista un set de reguli pe care eu le numesc europene care vor trebui respectate. Va fi interzisa refuzarea unei curse sub diferite pretexte si vor fi sanctiuni. Vor fi interzise bonusurile, soferii sunt obligati sa aiba o tinuta decenta, sa nu fumeze in masina, sa nu dea muzica tare, sa nu vorbeasca la telefon, sa nu angajeze cu clientul discutii pe subiecte sensibile care ar putea contraveni porincipiilor clientului. Sunt inca alte elemente care vor duce la securitate si confort. Toti taximetristii vor fi obligati sa poata oferi posibilitatea sa plateasca cu cardul si toti vor trebui sa aiba aplicatii, pentru ca orice client sa poata solicita taximetrul si online”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la inceputul sedintei CGMB.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit acestuia, serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea de transport in regim de taxi din Bucuresti si nu se pot executa decat de dispecerii taxi autorizati de PMB.

De asemenea, soferii vor mai fi obligati sa aiba tinuta adecvata, pantaloni, camasa, sacou, sa mentina masina curata, sa ii ajute pe clienti la urcarea si coborarea din autovehicul, daca i se solicita si sa nu refuze transportul persoanei cu mobilitate redusa.

In cazul nerespectarii obligatiilor, amenda se ridica la 4.500 – 5.000 de lei.

Primarul general a anuntat la inceputul lunii decembrie intentia de a modifica regulile de desfasurare a transportului in regim de taxi in Capitala. Gabriela Firea afirma, dupa o intalnire cu reprezentantii taximetristilor, ca vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile legale, acestia reclamand, printre altele, "concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie". Aceasta in conditiile in care, in mai multe randuri taximetristii din Bucuresti, dar si cei din alte orase, si-au exprimat nemultumirea fata de serviciul de transport UBER, la sfarsitul lunii noiembrie, in Capitala, zeci de taxiuri mergand in coloana prin zonele aglomerate ale orasului, in semn de protest.

Uber a reactionat atunci spunand ca serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei, a poluarii si pot rezolva problema parcarilor din Bucuresti. Uber mai spunea ca dialogul este cea mai buna cale pentru a oferi bucurestenilor cele mai bune servicii de transport.

Restrictii de traffic in Capitala

Traficul rutier va fi restrictionat, miercuri, in intervalul 7.00- 21.00, intre Piata Victoriei si Piata Presei Libere, din cauza mitingului de protest organizat in fata Guvernului de Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Brigada Rutiera a Capitalei a anuntat ca incepand cu ora 07.00 va fi restrictionat traficul rutier pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona central- mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale straziii Arhitect Ion Mincu.

La nevoie, se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga bulevardul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

Incepand cu ora 07.00, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului, intre bulevarul Aviatorilor si Caea Victoriei, respectiv bulevardul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, bulevarul Ion Mihalache, strada Buzesti si bulevardul Lascar Catargiu.

Restrictiile rutiere vor fi in vigoare pana la ora 21.00, cel tarziu.

Rutele alternative sunt: bulevardul Aviatorilor- bulevardul Beijing- strada Nicolae Caramfil- bulevardul Aerogarii- Soseaua Bucuresti-Ploiesti; bulevarul Ion Mihalache- bulevardul Maresal Averescu- bulevardul Marasti- Piata Montreal- Soseaua Bucuresti-Ploiesti. Pana la 5.000 de transportatori vor protesta miercuri, in fata Guvernului, fata de pirateria si concurenta neloiala, a anuntat Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Sursa: News.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si