Rețetă de supă cremă din dovleac plăcintar
Dovleacul este leguma sau fructul, drept cum este catalogat în alte rețete, vedetă a acestei luni. Pe lângă sărbătoarea de Halloween, românii folosesc dovleacul la plăcinte, la supa cremă sau chiar copt.
Rețetă de supă cremă din dovleac plăcintar durează 30 de minute. Ingredientele de care ai nevoie sunt: sare; 2 linguri ulei de măsline; 1 ardei gras; 1 ardei iute; 2-3 căţei usturoi; 1 ţelină; 2 cepe albe; 800 g dovleac turcesc; piper.
Supa cremă este un preparat gustos special pentru începutul toamnei, când începe sezonul dovleacului. Această supă poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare.
Primul pas este curățarea dovleacului. Apoi tăiem cubulețe dovleacul și îl punem să fiarbă în apă cu sare. Punem și câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Al doilea pas- curățăm ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi le punem la fiert împreună cu dovleacul. Apoi, le lăsăm să fiarbă în continuare, la foc mic.
Citeste si: Cum să faci cele mai bune clătite. Această esență le face extra delicioase
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Cum se coc corect vinetele. Secretul bucătăreselor
Al treilea pas- Încercăm legumele dacă s-au fiert, apoi le scoatem în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
Ultimul pas- Piureul obținut din dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert și se adaugă ulei de măsline, sare şi piper. Dacă doriți mai lăsați să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Rețeta supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane.
Renumitul dovleac face parte din familia numeroasă Curcubitaceae care cuprinde multe soiuri de dovleac – cu nume, forme și culori diferite, de la alb, galben, portocaliu, până la verde.
Vedeta legumă a toamnei este bogată în minerale. Dovleacul conține sodiu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, calciu, dar și proteine și mici cantități de grăsime.
Pe timpul iernii dovleacul poate fi depozitat pentru 3-4 luni în spații bine ventilate, la temperatură scăzută. Odată tăiat, trebuie consumat în maxim 2 zile, timp în care se poate păstra la frigider. Dacă nu se consumă integral în interval de 2 zile, dovleacul se poate păstra și în congelator.