Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Supraimpozitarea pensiilor speciale, propunerea PSD în Coaliție. Ce spune Marcel Ciolacu

PSD a făcut o serie de propuneri în coaliție pentru „a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială între contribuabili”, conform unui comunicat de presă. PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechităţile sociale şi de a asigura solidaritatea socială între contribuabili.

Andreea Albu,

Supraimpozitarea pensiilor speciale, propunerea PSD în Coaliție. Ce spune Marcel Ciolacu


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că există o discuţie privind supraimpozitarea pensiilor speciale, arătând că este „lipsit de orice logică” faptul ca veniturile din pensie să fie mai mari ca cele din perioada petrecută în activitate.

Propunerile PSD în coaliția de guvernare

În viziunea PSD povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societăţii. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiţii esenţiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

În acest sens, PSD a făcut următoarele propuneri în coaliţia de guvernare:

1. Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Preşedintelui României;

2. Supraimpozitarea pensiilor speciale care depăşesc consistent pensia medie din România;

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. AEP a început să numere voturile. Cum arată clasamentul după numărarea a 35% din voturi- antena3.ro

3. Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici;

4. Contribuţie pentru Sănătate şi Educaţie din partea firmelor mari, pe o durată limitată.

Deduceri fiscale pentru angajații cu venituri sub 6000 de lei

Partidul Social Democrat vrea ca taxa de solidaritate să se numească taxă pe educaţie şi sănatate. Prin această taxă, ar urma să fie fie impozitare marile companii cu un procent între 0,5% şi 1%, iar banii să se ducă într-un fond special care să finanţeze proiecte din domeniile sănătăţii şi educaţiei, unde este nevoie de reforme, potrivit news.ro.

Citeste si: Curs valutar BNR azi, 15 iunie 2022. La ce valoare a ajuns euro? Anunțul oficial

PSD mai propune partenerilor de coaliţie ca de anul viitor, să fie acordate deduceri pentru angajaţii care au venituri sub 6.000 de lei.  De asemenea, se doreşte impozitarea progresivă a pensiilor speciale, deşi cei din coaliţie trebuie să găsească o formulă care să treacă de Curtea Constituţională, judecătorii respingând deja un proiect privind impozitarea pensiilor speciale.

Citeste si: Sute de șoferi din România pregătesc un amplu protest în benzinării din cauza scumpirii carburanților

PNL a anunţat deja, inclusiv prin vocea premierului Nicolae Ciucă, că anul acesta nu vor fi introduse taxe şi impozite noi şi că liberalii nu sunt de acord cu taxa de solidaritate.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI