Close sidebar
Close sidebar

Sustine bacalaureatul singura in clasa! O tanara sufera de o boala rara si are nevoie de conditii speciale

O eleva din Targoviste, diagnosticata cu o boala genetica grava, a avut si are nevoie de conditii speciale pentru sustinerea examenului de bacalaureat.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sorina Ioana Bute a dat examenul singura intr-o clasa, cu subiecte printate intr-un alt format decat cel initial, mult mai mare, deoarece sufera de o boala care ii afecteaza privirea centrala. Tanara sufera de "Maladia Stargardt", scrie spynews.

"in clasa a VI-a am descoperit ca am problema asta. Privirea centrala se deterioreaza si vad doar cu privirea periferica. La inceput am fost nevoita sa port niste ochelari de soare la scoala, inclusiv in clasa, dar nu m-au ajutat prea mult. La scoala e putin complicat pentru ca nu vad la tabla si sunt nevoita de cele mai multe ori sa fotografiez tabla si apoi sa maresc ca sa pot vedea ce scrie. in rest m-am descurcat foarte bine la scoala. Nu pot sa spun ca problema mea m-a impiedicat ca sa invat, din contra. Mai xact dupa ce mi-am descoperit boala aceasta mi-am dat seama si ce vreau sa fac mai departe", spune eleva, conform adevarul.ro.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Dupa liceu Sorina Ioana Bute vrea sa urmeze cursurile Facultatii de Limbi Straine din cadrul Universitatii din Cluj.

Conform aceleiasi surse, nu exista tratament pentru boala de care sufera ea.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI