Elevii Colegiului National ”Preparandia – Dimitrie tichindeal Arad”, care este prima scoala de invatatori de pe teritoriul actual al Romaniei, au aflat, luni, in timpul festivitatii de deschidere a noului an scolar, ca vor avea parte de o vacanta prelungita cu o saptamana, din cauza unor lucrari care se desfasoara in cladirea principala a scolii, care nu au fost finalizate. in jur de 900 de copii vor sta acasa, dar conducerea scolii a precizat ca orele pierdute vor fi recuperate pe parcursul semestrului I.

in timpul festivitatii de deschidere a noului an scolar de la Colegiul National ”Preparandia – Dimitrie tichindeal Arad”, care a avut loc in curtea cladirii principale, elevii si parintii au aflat, de la directorul unitatii, ca pentru ciclurile gimnazial si liceal, cursurile vor incepe abia din 17 septembrie.

Directorul, Sorin Haiduc, a precizat ca din cauza unor lucrari care nu au fost incheiate nu pot avea loc cursuri in cladirea principala.

”Anul scolar incepe sub auspicii bune, pentru ca intreaga cladire principala a scolii a fost reabilitata. Pentru ca lucrarile urmeaza sa fie finalizate in termen de o saptamana, am decis, impreuna cu Inspectoratul scolar, pentru a incepe in conditii foarte bune, sa amanam inceperea cursurilor. Prin urmare, din 17 septembrie, toata lumea va fi la activitatile didactice”, a spus directorul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Sorin Haiduc a adaugat, pentru News.ro, ca vor sta acasa aproximativ 900 de copii.

”Mai sunt de efectuat unele lucrari, cum ar fi la instalatiile electrice, o parte din cladire nefiind alimentata cu energie electrica in acest moment.

Mai trebuie schimbate si ferestrele de la demisol si cateva sali de la parter. Majoritatea salilor de clasa sunt pregatite, insa avand in vedere dinsconfortul creat de lucrari, galagie si praf, nu s-ar putea tine cursurile. Saptamana viitoare sigur incepe scoala pentru toti, iar lucrarile care vor mai avea loc nu vor afecta cursurile”, a spus Haiduc.

Orele pierdute de elevi urmeaza sa fie recuperate pe parcursul semestrului I.

Colegiul National ”Preparandia – Dimitrie tichindeal Arad” este prima scoala de invatatori de pe teritoriul actual al Romaniei si una dintre cele mai bune din vestul tarii, avand in vedere rezultatele la examenele si concursurile nationale.

Scoala se afla la a 206-a generatie, iar in anul scolar actual vor invata aici peste 1.400 de copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si