Un tânăr adept al supremaţiei rasei albe, care a ucis 23 de persoane într-un supermarket popular în rândul populaţiei hispanice din El Paso, Texas, în 2019, a fost condamnat vineri de un judecător federal la 90 de pedepse de închisoare pe viaţă consecutive.

Citește și: Un bărbat a fost condamnat la tratament psihiatric, după ce a atacat trei persoane într-un mall

Patrick Crusius, 24 de ani, a pledat vinovat în februarie pentru cele 90 de capete de acuzare împotriva lui, printre care "infracţiuni motivate de ură care au dus la moarte".

Citește și: Un bărbat văduv și-a înlocuit soția cu o replică de marmură în mărime naturală- VIDEO

Patrick Crusius se confruntă în continuare cu un proces pentru omucidere în faţa justiţiei statului Texas care nu a exclus să ceară pedeapsa cu moartea.

Patrick Crusius a comis un masacru în 2019

Patrick Crusius a comis un masacru în 2019

Ce oroare a comis Patrick Crusius în 2019

La începutul lui august 2019, Patrick Crusius a postat un manifest care conţinea tezele supremaţiei rasei albe. El a denunţat o "invazie hispanică a Texasului" şi l-a lăudat pe autorul masacrului din moscheile din Christchurch, Noua Zeelandă, soldat cu 51 de morţi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Patrick Crusius a condus apoi aproximativ zece ore din suburbiile Dallasului, unde locuia, până în El Paso, un oraş cu majoritate hispanică, unde a deschis focul cu o puşcă semiautomată într-un hipermarket Walmart.

La sosirea poliţiştilor, Patrick Crusius a coborât dintr-o maşină, cu mâinile în aer, spunând: "Eu sunt trăgătorul". În timpul detenţiei, el a recunoscut că a vrut să atace "mexicani".

Patrick Crusius a comis un masacru în 2019

Patrick Crusius a comis un masacru în 2019

Atacul armat a făcut 23 de morţi, printre care opt mexicani şi o majoritate americani de origine hispanică, potrivit Agerpres. El a şocat profund Statele Unite şi a deschis o dezbatere cu privire la responsabilitatea pentru diatribele anti-imigranţi ale preşedintelui republican Donald Trump.

Masacrul de la El Paso, unul dintre cele mai mortale atacuri armate din SUA

Masacrul de la El Paso rămâne unul dintre cele mai mortale atacuri armate din istoria Statelor Unite, frecvent îndoliate de incidente armate.

Masacrul comis de Patrick Crusius este "unul dintre actele cele mai dispreţuitoare cauzate de violenţa legată de supremaţia rasei albe din epoca noastră modernă", a spus procurorul general adjunct pentru drepturile civile, Kristen Clarke.

Patrick Crusius a pledat vinovat în februarie pentru cele 90 de capete de acuzare împotriva lui, printre care "infracţiuni motivate de ură care au dus la moarte".

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

El se confruntă în continuare cu un proces pentru omucidere în faţa justiţiei statului Texas care nu a exclus să ceară pedeapsa cu moartea.

Patrick Crusius a comis un masacru în 2019 el paso

Patrick Crusius a comis un masacru în El Paso

"Nimeni în această ţară nu ar trebui să trăiască cu frica de violenţă motivată de ură şi de a fi vizat din cauza aspectului sau apartenenţei" sale la o comunitate, a subliniat procurorul general al SUA, Merrick Garland, într-un comunicat.

"Cele 90 de condamnări pe viaţă consecutive anunţate astăzi garantează că Patrick Crusius îşi va petrece restul vieţii în închisoare pentru măcelul său rasist din El Paso", a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si