Tânăra în vârstă de 25 de ani, împreună cu prietenul său, au încercat să ajungă la cabana Mălăiești. Aceștia nu erau echipați corespunzător, potrivit salvamontiștilor. Mai mult de atât, au pornit pe traseu la o oră târzie.

Mai multe echipe de salvare au pornit în căutarea sa

Tânără în vârstă de 25 de ani, la un pas să își piardă viața. A căzut 100 de metri, într-o prăpastie din Munţii Bucegi

Tânără în vârstă de 25 de ani, la un pas să își piardă viața. A căzut 100 de metri, într-o prăpastie din Munţii Bucegi

[Sursa foto: Facebook Salvamont România]

Tânăra a alunecat în zona Valea Rea. A căzut mai bine de 100 de metri în prăpastie.

Prietenul său a sunat după ajutoare, mai multe echipe de salvatori din Brașov, Bușteni, Prahova și Râșnov venind de urgență.

Citește și: Elicopterul SMURD a intervenit de urgență pentru a salva o turistă accidentată la schi

De asemenea, de la Târgu Mureș a venit un elicopter. Acesta a fost primul ajuns, reușind să recupereze victima după câteva încercări. Tânăra a fost transportată la spitalul din Brașov.

O tânără de 24 de ani din Neamț a căzut 200 de metri în prăpastie

Tânăra de 24 de ani se afla într-un grup de turiști pe traseul de la Crucea Caraiman spre cabana Caraiman.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceasta a căzut 200 de metri în abrupt, spre Valea Jepilor Mici, din Brâna Caraimanului.

În salvarea sa au pornit 12 salvatori montani.

După ce a fost anunțat acest caz, salvatorii au mers să o recupereze. Trupul său a fost găsit fără viață. După mai mult de 5 ore însă, l-au scos din prăpastie și l-au adus în Bușteni.

„O tânără de 24 de ani și-a pierdut ieri viața în Munții Bucegi.

Aceasta încerca să coboare cu prietenii ei de la Monumentul Eroilor spre Cabana Caraiman, când a alunecat și a căzut aproape 200 de metri pe un vâlcel. Nu a avut nicio șansă de supraviețuire.
Traseul turistic Brâna Caraimanului străbate versantul sud-estic al muntelui si este destinat doar turiștilor experimentați, antrenați și bine echipați. Doar ieri acest traseu a fost accesat de sute de turiști, marea lor majoritate fiind nepregătiți și total neechipați.
Chiar în momentul cand scoteam trupul tinerei din prapastie, un parinte îsi transporta copilul de nici un an in brate. Am incercat să-i explicăm inconștiența de care a dat dovadă și nu ințelegea nimic din ce-i spuneam. In opinia lui nu gresise cu nimic…”, au precizat reprezentanții Salvamont Bușteni.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fata nu era echipată corespunzător, în picioare având pantofi sport.

Aceasta avea adidași cu talpa subțire și netedă, încălțăminte total inadecvată pentru munte.

Citește și: VIDEO. Mai multe persoane au fost surprinse de o avalanșă, în Munții Rodnei. Un turist polonez și-a pierdut viața


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si