Această nouă carantină, la fel de strictă ca cea din primăvară, înseamnă închiderea şcolilor şi va dura, dacă vor permite condiţiile, până la mijlocul lui februarie, a anunţat el în alocuţiunea televizată.

„Asta inseamna ca, din nou, guvernul va indeamna sa stati acasa”, a precizat Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anuntat luni seara, 4 ianuarie, reintoarcerea la „izolare” in toata Anglia pentru a lupta contra propagarii noii tulpini a coronavirusului mult mai contagioasa, scrie AFP.

Anglia se va reîntoarce la izolare totală, anunță Prim-ministrul britanic

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, nou record de infectări zilnice, conform datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Regatul Unit este cea mai lovită ţară europeană de pandemia în curs, cu aproape 42.000 de decese înregistrate, şi se confruntă cu o creştere rapidă a numărului de noi cazuri de infectări.

În plus, în baza noii Hotărâri se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din Marea Britanie și Irlanda de Nord, iar zborurile din și către aceste țări se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile.

Aceeași măsură a fost adoptată și de Italia, Belgia și Olanda, iar Franța și Germania au anunțat că vor impune măsuri similare.

Citeste si: Țara care impune noi restricții pentru a combate apariția virusului Sars-cov-2

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si