Close sidebar
Close sidebar

Țara din Europa unde plătești cel mai puțin pe combustibil. Harta prețurilor la benzină și motorină în Europa

Prețurile la benzină și motorină au crescut semnificativ în România în cursul lunii august 2023, depășind pragul de 7 lei per litru. Comparativ cu vara anului trecut, când apăruse criza de combustibili după invazia Rusiei din Ucraina, iar litrul de combustibil trecuse de 9 lei, acum lucrurile s-au liniștit, iar creșterile sunt cauzate mai degrabă de inflația galopantă. Și în comparație cu celelalte țări din UE, România stă relativ bine, cu unul dintre cele mai mici prețuri la pompă.

Sorin Negru,

Harta prețurilor la benzină și motorină în Europa


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele mai mici prețuri la benzină și motorină se plătesc în Malta- 1,31 euro litrul de benzină, respectiv 1,21 euro la motorină.

Potrivit Weekly Oil Bulletin, buletinul editat de Comisia Europeană în ultimele zile din august 2023, prețul la litrul de benzină era de 1,45 euro, iar la motorină de 1,48 euro.

Benzina este mai ieftină decât în România doar în Bulgaria- 1,40 euro și în Malta . România se află pe locul 4 al celor mai mici prețuri la motorină, situația fiind mai bună doar pentru șoferii din Bulgaria, Polonia și Malta.

Cele mai mari prețuri la benzină din Europa

Cele mai mari prețuri la benzină din Europa le plătesc șoferii din Danemarca- 2,1 euro, Olanda- 2,08 euro, Grecia- 1,99 euro și Italia- 1,95 euro

per litru.

Pretul la benzina 95 fără plumb

Citeste si: Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber- kanald.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Cele mai mari prețuri la motorină se plătesc în țările nordice, urmate de Belgia și Italia. 

În Ungaria, prețul de motorină este de 1,69 euro/litru, în Austria 1,71 euro, iar în Germania 1,82 euro per litru. Și mai scumpă este motorina în Italia- 1,85 euro/litru.

Cele mai mari prețuri la motorină
Suedia- 2,1 euro
Finlanda- 1,91 euro
Belgia- 1,86 euro
Italia- 1,85 euro
Danemarca- 1,84 euro
Franța- 1,82 euro
Olanda- 1,82 euro

Cele mai mici prețuri la motorină
Malta- 1,21 euro
Bulgaria- 1,39 euro
Polonia- 1,44 euro
România- 1,48 euro
Lituania- 1,53 euro
Cehia- 1,54 euro
Slovenia- 1,60 euro
Spania- 1,61 euro

Prețul la motorina (euro/ litru)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI