Close sidebar
Close sidebar

Tartă cu cireșe. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară

Tartă cu cireșe. Rețetele de vară sunt cele mai proaspete și gustoase, deoarece ne putem folosi de fructele și legumele românești. Iată o rețetă simplă de tartă cu cireșe, chiar în luna lui Cireșar!

Laura Macovei,

Tartă cu cireșe. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară

[Sursa foto: colaj]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tartă cu cireșe. Cireșele sunt extrem de sănătoase și, pe lângă numeroasele beneficii, acestea se pot integra cu ușurință în deserturi. Iată o rețetă de un desert perfect  pentru zilele călduroase de vară!

Rețetă tartă cu cireșe 

Tartă cu cireșe. Un desert perfect pentru zilele călduroase de vară

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente:

– 300 g făină

– 100 g unt la temperatura camerei

– 1 ou

– 50 g smântână

– 50 g zahăr pudră

– 1 plic de zahăr vanilat

– un praf de sare

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

– 400 g iaurt

– 30 g amidon sau făină

– 3 ouă

– 150 g zahăr

– Esență de vanilie

– 50 g griș

– 400-500 g cireșe

Mod de preparare: Se pregătește prima dată aluatul, pentru care amestecăm toate ingredientele și le frământăm până când compoziția devine omogenă. După aceea, putem băga aluatul la frigider timp de câteva ore.

Pregătim apoi crema cu iaurt, pentru care separăm ouăle și batem albușurile cu zahărul. Punem zahărul treptat și amestecăm până când se obține o bezea.

Citește și: Rețetă socată de căpșuni. Răcoroasă, delicioasă și ușor de preparat chiar la tine acasă!

Într-un alt bol, amestecăm iaurtul cu gălbenușurile, zahărul, esența de vanilie, amidonul și grișul.

Ulterior, peste amestecul cu iaurt adăugăm bezeaua și amestecăm ușor toată compoziția.

Scoatem aluatul de la frigider și tăiem un sfert din el, pe care îl punem din nou la rece.

Întindem bucata respectivă de aluat într-o tavă și îl dăm la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 180 de grade. Scoatem aluatul din cuptor și punem compoziția de iaurt și ornăm cu fructele alese de noi, în acest caz cu cireșele, dar se pot adăuga și alte fructe, după preferințe.

Citește și: Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!

Cu bucata de aluat de la frigider decorăm tarta exact așa cum ne dorim. De exemplu, putem să tăiem aluatul în formă de fâșii sau să îl rupem în bucățele.

Punem apoi tarta la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI