Close sidebar
Close sidebar

Tatăl uneia dintre tinerele prinse sub dărâmături a făcut mărturisiri despre tragedie. Din păcate, colega ei se află în continuare în stare foarte gravă

Tatăl uneia dintre tinerele prinse sub ruinele căminului a spus care este starea fiicei sale. Atât ea, cât și cealaltă tânără vor fi externate joi de la Spitalul din Odorheiu Secuiesc.

Stefania Pavel,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tragedia la internatul Liceului Tamasi Aron, din Ohorheiu Secuiesc a îngrozit o țară întreagă! Din păcate, luni, 18 decembrie ultimul tânăr scos de sub dărâmături a decedat, în ciuda manevrelor de resuscitare. Acesta urma ca de Crăciun să-și serbeze majoratul alături de familie și de cei dragi.

David va fi înmormântat joi

David va fi condus pe ultimul drum joi, în localitatea Lupeni. El era handbalist și studia și desenul la Liceul de Arte. Visul lui era să poată termina școala de șoferi și să poată conduce.

Alte trei victime au mai fost scoase de sub zidul prăbușit.

Una dintre ele a fost deja operată la umeri, în timp ce a doua este încă în stare de șoc după trauma trăită. Din fericire, ele vor fi externate joi din Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, acolo unde au fost îngrijite și de mama lui David. Adolescentele au primit în spital și consiliere psihologică.

„Cele două sunt internate la spital, se află în afara oricărui pericol, din fericire, aşteptăm revenirea totală ca să fie externate.

Una dintre ele este pe chirurgie internată aseară, cealaltă nu avea leziuni, era numai în stare de şoc. Fata de pe chirurgie a fost operată, avea traumatisme la nivelul umerilor. Au intervenit acolo pompierii, cei de la SMURD, ambulanţa, salvamontiştii, pompierii din satele învecinate, şi imediat după prăbuşire chiar şi pietonii din zonă”, a declarat Noemi Zorgo, purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc.

David, tânărul de 17 ani mort în urma prăbușirii căminului va fi condus joi pe ultimul drum.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: Mama lui David, tânărul care fost strivit sub dărâmături le-a îngrijit pe colegele sale grav rănite. În loc de majorat, familia îndurerată se pregătește de înmormântare

Tatăl uneia dintre fetele rănite speră ca fiica lui să-și revină din șoc

Tatăl uneia dintre ele speră ca fata lui să se întoarcă cu bine acasă și să nu aibă probleme de sănătate.

”S-a prăbușit și au fost scoși din moloz. Ea învăța, făcea practică și dintr-o dată a auzit zgomote de sus și a văzut crăpături. A vrut să fugă și dintr-o dată a căzut jos. E în spital acum. Acum vorbește, dar era inconștientă când a fost scoasă de aici. Acum e mai bine și sperăm că o să-și revină”, a declarat tatăl tinerei pentru Antena 3 CNN.

Tatăl uneia dintre fetele internat speră ca fiica lui să fie bine după această tragedie.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citește și: Exclusiv! Lanțul greșelilor care au dus la tragedia din Odorheiu Secuiesc: ”La o clădire de genul sunt niște deformări plastice”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Cea de-a treia fată cazată în cămin este în continuare în stare gravă. Ea a fost resuscitată luni de medicii ajunși la locul tragediei, iar la scurt timp a fost și transferată cu ajutorul unui unități mobile de terapie intensivă la Spitalul din Târgu Mureș. Aceasta este intubată, sedată, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Din cauza gravității situației, tânăra de 17 ani nu a putut fi nici operată la coloană.

Administratorul firmei care făcea lucrările de lângă internatul prăbuşit la Odorheiu Secuiesc a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, deoarece lucrările din zona căminului nu au fost respectate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI