Close sidebar
Close sidebar

Ti-ar placea sa conduci o ambarcatiune cu motor? Iata ce conditii trebuie sa indeplinesti

Sa conduci o ambarcatiune cu motor este cu siguranta o modaliate de a te destinde in zilele toride de vara, insa pentru a te putea plimba in voie pe apa este nevoie de cateva lectii si de un examen. Iata ce conditii trebuie sa indepliniti, daca vreti sa fiti skipper.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Dupa 2 zile de cursuri intensive si concentrare maxima, Razvan stie tot ce se poate sti despre barci. Cel putin, in teorie. Astazi, tanarul se afla pentru prima data, fata in fata, cu ambarcatiunea de agrement pe care urmeaza sa o conduca.

"Inainte de a dezlega barca, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa pornesti barca. In primul rand vezi daca porneste barca si daca totul este in regula, abia apoi poti sa dezlegi ambarcatiunea", ne arata tanarul. 

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Razvan nu este singur in aventura sa. Il are alaturi pe Andrei, un instructor experimentat, care nu scapa din ochi nicio miscare a elevului  sau.

Pana cand va ajunge sa  poata naviga singur, Razvan are de trecut un examen  care consta intr-o proba practica cu un reprezentant al Autoritatii Navale Romane si un test  grila pe  care il va  da la o capitanie.

Examenul e ca la soferi- 26 de intrebari grila, trebuie sa raspunda corect la 22 si dupa ce da acest examen, obtine brevetul de conducator de ambarcatiuni de agreement si este skipper, asa ii spunem noi, adica capitan de ambarcatiune”, explica Corina Drugan, fondatorul scolii de yahting. 

Mai exact, o ambarcatiune care nu trebuie sa depaseasca 24 de metri lungime.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI