Propunerea a doi maghiari stabiliți în Târgu-Mureș, urmărea să definească regiunile ce pot beneficia de politica de coeziune a Uniunii fără să respecte frontierele administrative interne ale statelor membre, scrie B1TV.

Ținutul Secuiesc este interzis în România

În iulie 2013, Comisia Europeană a refuzat să înregistreze cererea lui Attila Dabis și Balazs-Arpad Izsak privind promovarea dezvoltării zonelor geografice populate de minorități naționale.

Ținutul Secuiesc este interzis în România. UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Citeste si: VIDEO| Miniștrii propuși în Guvernul Orban, audiați în comisii

Maghiarii au depus o plângere împotriva Comisiei Europene la Tribunalul Uniunii Europene, care a fost respinsă. România a susținut poziția Comisiei Europene pe durata întregului proces, conform alternativenews.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Ținutul Secuiesc este interzis în România. UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Citeste si: VIDEO| Autobuz înghițit de asfalt. Pasagerii au trăit clipe de groază

UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Cei doi etnici maghiari s-au folosit de o prevedere din Constituția Uniunii Europene, potrivit căreia, la inițiativa a cel puțin un milion de cetățeni ai Uniunii care provine din minium un sfert din statele

membre, Comisia poate fi invitată să prezinte Parlamentului European, în limitele atribuțiilor sale, o propunere de adoptare a unui act juridic în vederea aplicării tratatelor. Prevederea se numește „inițiativă cetățenească europeană".

Ținutul Secuiesc este interzis în România. UE respinge definitiv autonomia pe criterii etnice

Potrivit Curții de Justiție a Uniunii Europene, menținerea caracteristicilor etnice, culturale, religioase sau lingvistice specifice ale anumitor minorități „nu este un scop care ar putea justifica adoptarea unui act în temeiul politicii de coeziune".

Citeste si: Soţia lui Mircea Dinescu a murit la 58 de ani

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si