Un aparat de cafea poate fi cea mai buna investitie pe care ai facut-o pentru casa sau biroul tau. O cafea buna reprezinta un inceput bun al unei zile reusite. Alegerea celui mai potrivit aparat pentru nevoile tale nu este usoara deoarece piata de profil este in continua evolutie si pune la dispozitia consumatorilor o multime de modele. In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva detalii care sa te ghideze in achizitionarea espressorului care se potriveste stilului tau de lucru si de viata.

In functie de complexitatea manevrelor de utilizare si de numarul de bauturi pe care le pot prepara, aparatele pot fi clasificate in manuale, semiautomate, automate si super-automate.

Espressoare manuale

Espressoarele manuale sunt modele de pionierat si solicita cel mai mult prezenta utilizatorului. Cele mai multe au in componenta lor un boiler, o sita, manere, un piston si filtrul in care se introduce cafeaua macinata.

  • Pentru a prepara cafeaua preferata, trebuie sa actionezi pistonul care va impinge prin sita apa fierbinte din boiler. Apa ajunge astfel peste cafeaua macinata si se scurge printr-un canal in ceasca pregatita. Astfel, cei care adora aroma perfecta a cafelei de dimineata detin controlul deplin asupra presiunii si a duratei de preparare a acesteia.
  • Este cunoscut faptul ca temperatura apei influenteaza anumiti compusi volatili ai preparatului, iar un grad de fierbere mai mic sau mai mare poate schimba gustul cafelei.

Intrucat depind foarte mult de experienta utilizatorului, espressoarele manuale sunt dedicate si recomandate in special celor pasionati de aroma perfecta a cafelei.

Espressoare semiautomate

Espressorul semiautomat a aparut din dorinta de a veni in ajutorul celor ce prepara cafeaua si s-a impus destul de usor. Aceasta inventie vine in ajutorul celor care nu nimereau momentul perfect al actionarii pistonului si pierdeau din savoarea cafelei.

  • O pompa electrica preia aceasta responsabilitate si prepara cafeaua la presiunea ideala de 8-9 atmosfere, transformand espressorul semiautomat in aparatul preferat de consumatorii casnici si unii agenti comerciali.
  • In sarcina amatorului de cafea ramane doar umplerea filtrului cu cafea macinata, asezarea acestuia in pozitia corecta si alegerea bauturii preferate.
  • Pompa electrica preia apoi apa din boiler si o impinge, prin filtrul de cafea, in ceasca.

In functie de complexitatea functiilor aparatului ales, poti prepara si ceaiuri sau alte soiuri de bauturi pe baza de cafea, daca alegi un espressor semiautomat.

Espressoare automate

Considerate un upgrade la variantele semiautomate, aparatele automate au nevoie de o singura apasare de buton pentru a prepara cafeaua preferata.

  • Espressorul controleaza automat volumul apei, temperatura, momentul actionarii si cantitatea de cafea procesata pentru anumite bauturi dintr-un meniu prestabilit.
  • Acesta este produsul cel mai potrivit pentru locuri cu flux mare de utilizatori.
  • Se conecteaza in general la reteaua de apa, de unde se alimenteaza automat, iar unele modele au in dotare inclusiv rasnita pentru cafea.

Singura ta grija este sa alimentezi periodic aparatele cu boabe sau cafea macinata, de calitate.

Espressoare super-automate

Acestea reprezinta varful gamei aparatelor de preparat cafea si sunt in general profesionale.

Acestea au de obicei in componenta rasnita ceramica, un boiler de capacitate mare, functia de obtinere a spumei de lapte si pot prepara mai multe produse intr-un timp scurt.

  • Desi sunt automate, pasionatii de cafea pot interveni in meniu pentru a ajusta elemente de finete precum granulatia cafelei, temperatura sau presiunea ideala in functie de aroma aleasa.
  • Espressoarele super-automate sunt potrivite pentru cafenele care au un barista capabil sa exploateze la maximum functiile complexe ale unui astfel de aparat. Acestea pot fi regasite si in institutii, companii sau locuinte personale elitiste.

Alegerea espressorului ideal este prima dintr-un sir de decizii care iti vor aduce savoarea preferata in fiecare zi. Tine cont de nevoile familiei sau ale colectivului in care lucrezi pentru a investi doar in aparatul potrivit. O data achizitionat, trebuie sa decizi si care este furnizorul de cafea potrivit nevoilor tale. Cea mai buna cafea capsule Kafune este reprezentata de blenduri create de experti italieni pentru toate gusturile, senzatiile si satisfactiile, potrivite pentru fiecare moment al zilei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si