Tocanița de pipote de pui este, pur și simplu, delicioasă! În plus, se prepară extrem de ușor. De asemene, vă prezentăm în acest articol și beneficiile pe care pipotele le au asupra sănătății noastre.

Atunci când cumperi pipote, fiți atenți la aspectul lor. Ele trebuie să fie curate şi să lucească. Ele pot fi fierte, înăbuşite sau prăjite. Nu sunt doar gustoase, dar şi sănătoase!

Tocaniță de pipote de pui. Iată rețeta!

Ingrediente

  • 1 kg pipote si inimi de pui
  • 4 cepe
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 250 ml suc de rosii
  • o frunza de dafin
  • boia
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 50 ml ulei

Tocaniță de pipote de pui. Mod de preparare

Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza.

Citeste si: Salata de boeuf de post. Rețeta care te va cuceri

Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Curatam ardeii, ii spalam si ii taiem cubulete, scrie bucataras.ro

Cand pipotele sunt fierte pe jumatate, le scoatem si le lasam la scurs.

Supa rezultata o vom folosi la tocanita.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Tocaniță de pipote de pui. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa. Cand ceapa se inmoaie, adugam pipotele si le calim cateva minute impreuna. Punem si ardeiul, amestecam si adaugam frunza de dafin, boia si piper.

Tocăniţă de pipote de pui, o reţetă simplă şi delicioasă
Tocăniţă de pipote de pui, o reţetă simplă şi delicioasă

Turnam supa si sucul de rosii cat sa acopere pipotele si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, pana supa scade si sosul se ingroasa.

Citeste si: Măsline kalamata. Ce sunt, de fapt, și cum se consumă. De unde provin

Spre final potrivim gustul de sare. Cand mancarea este gata, adaugam patrunjel tocat.

Tocaniță de pipote de pui. De ce trebuie să mâncăm pipote de pui?

Sorbent natural

Tocaniță de pipote de pui. În medicină tradiţională pipota ocupa un loc de cinste, pentru că are proprietatea de a atrage în sine toxinele care cauzează intoxicaţiile alimentare. Adică, nu este doar un aliment, ci şi un medicament, care spre deosebire de antibiotice nu omoară microflora stomacului şi nu dăunează sănătăţii.

Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici

Tocaniță de pipote de pui. Stimulează creșterea la copii

Zincul este un element indispensabil pentru creşterea oaselor la copii, care poate fi găsit abil în pipote.

Iată de ce acestea sunt recomandate pentru copii. În plus, zincul întăreşte unghiile şi părul.

Întinerește pielea

Tocaniță de pipote de pui. Conţinutul ridicat de proteine contribuie la accelerarea metabolismului, lucru care previne îmbătrânirea şi apariţia tumorilor. În plus, seleniul din pipote este un element important pentru buna funcţionare a glandei tiroide şi care măreşte longevitatea. Consumând pipote vei putea rămâne mult timp tânără şi sănătoasă.

Tocaniță de pipote de pui. Conține multe vitamine

Citeste si: Ce este, de fapt, avocado. Mulți îl cumpără din supermarketuri fără a ști ce conține

Pipotele conţin vitamina B9, cupru, magneziu, fosfor, potasiu şi mangan. Prin simplul consum al lor îţi vei umple organismul cu vitamine şi substanţe utile, lucru care va permite organismului tău să funcţioneze perfect! În plus, fierul din acest produs va ajuta persoanele care suferă de anemie.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Tocăniţă de pipote de pui, o reţetă simplă şi delicioasă
Tocăniţă de pipote de pui, o reţetă simplă şi delicioasă

Tocaniță de pipote de pui. Leac pentru rinichi

Puţin ştiu asta, însa stratul de pe pipote, care de obicei este înlăturat şi aruncat, constituie un remediu pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Pentru aceasta acest strat se spala bine, se usucă şi se consuma sub formă de praf.

Citeste si: Cât de sănătoasă este, de fapt, berea? Adevărul pe care trebuie să îl afli

Tocaniță de pipote de pui. Mulţi oameni nu ştiu cum trebuie gatite corect pipotele. Dacă pasărea este tânăra – 40 de minute de fierbere sunt suficiente, iar dacă este bătrână – atunci va fi nevoie de 2 ore fierbere. Acest timp este necesar ca pipota să-şi piardă duritatea, scrie bzi.ro.

Citeste si: O boală rară a ucis o tânără de doar 20 de ani din Vaslui. Aceeași boală o chinuie și pe Selena Gomez

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si