Tone de mâncare expirate au fost retrase de la comercializare. 

"În primul rând, trebuie să luăm în calcul faptul că începe anotimpul foarte cald al acestui an, iar peștele în contact cu temperaturile neadecvate devine cel mai periculos aliment. Motiv pentru care, începând de la rafturile unor magazine până la cei ce furnizează acest tip de produse marilor lanțuri de magazine, toate produsele vor fi verificate.", declarat  Horia Constantinescu, șeful ANPC, potrivit Antena 3 CNN.

”Vom desfășura în continuare acțiuni”

"Situațiile descoperite țin de la lipsa unor proceduri corecte în raport cu exigențele legate de igienă și de conformitatea fiecăreia dintre proceduri, până la păstrarea în condiții greu de imaginat și nu doar din perspectiva temperaturii, ci și a murdăriei. Avem la acest moment în plină desfășurare acțiuni de verificare a tuturor serviciilor. Vom desfășura în continuare acțiuni inopinate în mai multe zone cu impact social pentru turiști și sperăm ca mesajele pe care le transmitem prin intermediu presei și al sancțiunilor aplicate să atragem atenția operatorilor economici că singurul lucru pe care ni-l dorim este ca legea să fie respectată, de asemenea și consumatorul", a mai spus șeful ANPC.

Citește și: Marfă contrafăcută, confiscată în județul Cluj! Sute de haine au fost scoase de la vânzare, iar amenzile au fost de 60.000 de lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Inspectorii ANPC vor continua controalele în zonele cu impact social pentru turiști.

Inspectorii ANPC vor continua controalele în zonele cu impact social pentru turiști.

[Sursa foto: Captură ecran Antena 3 CNN]

Mâncare expirată pentru copiii din București

În luna martie, comisarii ANPC au verificat firma care oferă servicii de catering pentru 12 școli din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu. Aceștia susțin că operatorul economic  „Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală“  dădea copiilor preparate făcute cu mâncare expirată și pe grătare ruginite și cu vopsea exfoliată. Agentul Economic a fost oprit temporar și amendat cu 10.000

de lei, scrie Buletin de București.

Citește și: Motivul pentru care o tânără i-a avertizat pe invitații de la nunta surorii sale să nu mănânce nimic

În luna martie, comisarii ANPC au verificat firma care oferă servicii de catering pentru 12 școli din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu.

În luna martie, comisarii ANPC au verificat firma care oferă servicii de catering pentru 12 școli din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu.

[Sursa foto: Captură ecran Antena 3 CNN]

Pe lângă amenda de 10.000 de lei și oprirea temporară din funcționare, operatorului economic i-au fost oprite de la comercializare toate produsele neconforme. Aceste produs erau depozitate în frigidere neigienizate, iar vasele în care era preparată mâncarea erau ruginite. Mai mult, uleiul nu avea grafic de schimbare, iar produsele de panificație erau depozitate afară, în sore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si