Pentru a se asigura ca niciun elev nu vine bolnav la scoala, medicii au inceput consulturile inca de la prima ora a diminetii. In urmatoarele 2 saptamani, in fiecare unitate de invatamant are loc triajul epidemiologic al elevilor, spun cei de la inspectoratul scolar din Bucuresti.

Daca elevul prezinta simptome precum febra, stare generala de rau si tuse, este foarte posibil ca acesta sa dezvolte un virus gripal.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In cazul in care un copil bolnav lipseste de la scoala mai mult de 3 zile, se poate intoarce in colectivitate numai dupa ce primeste avizul epidemiologic de la medicul de familie.

Sapte persoane au murit in acest sezon din cauza gripei. Medicii se tem ca odata cu inceperea scolilor am putea avea o epidemie.
In multe dintre scolile din Bucuresti s-au inregistrat astazi zeci de absenti.

Medicii avertizeaza ca apogeul acestor viroze se inregistreaza abia in luna februarie si ii sfatuieste pe parinti sa fie foarte atenti la simptomele pe care le prezinta copiii. Elevii s-au intors, acum, din vacanta de sarbatori si vor ramane la ore pentru inca 3 saptamani. Pe data de 2 februarie intra din nou in vacanta, pentru o saptamana.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si