Close sidebar
Close sidebar

Traian Basescu, propunere extrema: "Trebuie dati afara peste 300.000 de bugetari"

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a venit cu o propunere extrema si care ii va infuria cu siguranta pe bugetarii din tara.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

El doreste sa reduca birocratia si vrea sa faca asta prin reducerea numarului personalului bugetar din Romania. "Guvernul Nastase a lasat un aparat bugetar de 980.000 de salariati, iar guvernul Tariceanu 1,4 milioane de angajati...Boc a terminat cu 1,2 milioane...a fost procesul acela de reducere, dar el trebuie readus la sub un milion de angajati...Statul a functionat cu 900.000, am ajuns la 1,4 milioane, s-a redus, dar mai trebuie redus aparatul birocratic", a declarat Traian Basescu la un post de televiziune.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in luna februarie, in administratia publica si aparare, invatamant si sanatate erau putin peste un milion de salariati. Daca mai adaugam si angajatii din companiile de stat, numarul total al bugetarilor ajunge undeva la peste 1.362.000 de salariati.

Romania este printre tarile din Uniunea Europeana care are cei mai multi bugetari, raportat la totalul populatiei.

Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: S-a apucat de sală la 70 de ani și a slăbit 36 de kg. Acum, Joan e influenceriță de fitness și face senzație pe internet- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI