Close sidebar
Close sidebar

Trei hipermarketuri ar putea primi amenzi pentru trucarea promotiilor. Presedintele Consiliului Concurentei sustine ca daca se constata incalcarea legii, ”amenzile vor fi mari"

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca pana la sfarsitul acestui an se va finaliza o ancheta, inceputa in urma cu doi ani, cu privire la modul in care trei mari hipermarketuri au organizat promotii.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Carrefour, Cora si Kaufland sunt suspectate de trucarea promotiilor, iar daca vor fi gasite vinovate, „amenzile vor fi mari”, avertizeaza Bogdan Chiritoiu.

„Suspiciunea noastra este ca, în cazul promotiilor, modul cum acestea se organizau face sa fie redusa concurenta. Pe de o parte, se încearca obtinerea de exclusivitati în cazul promotiilor: cand ai o promotie în magazin sa nu aiba şi altii, ceea ce înseamna ca pretul nu poate sa scada în egala masura în alte magazine. Pe de alta parte, se pun anumite limite: cat de mult pot sa scada preturile în cadrul promotiilor. E o investigatie în derulare care se va finaliza, cred, la sfarşitul acestui an. Daca se constata încalcarea legii, evident, sanctiunile vor fi mari, pentru ca sunt companii foarte mari. Nivelul de plecare este de gravitate medie, ceea ce înseamna între 2 şi 4% din cifra de afaceri“, a declarat pentru ZF Bogdan Chiritoiu.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI