Trei moduri în care poți prepara mâncăruri delicioase și sănătoase cu quinoa

Quinoa a devenit din ce în ce mai populară și o găsim tot mai des în supermarketuri și în bucătăriile gospodinelor. Iată trei rețete simple cu quinoa!

Quinoa are un nivel crescut de proteine, un gust excelent și o textură fină. Iată c um poți prepara diverse mâncăruri cu quinoa!

Din cele mai vechi timpuri, quinoa provine din Peru și Chile, dar în prezent printre marii producători se numără și Statele Unite ale Americii, Franța, Marea Britanie și Spania.

Beneficiile consumului de quinoa

Quinoa este un produs bogat în vitamine și minerale. Astfel, 100 de grame de quinoa conțin: 

  • Vitamina B1 – 0,36 mg
  • Vitamina B2 – 0,32 mg
  • Vitamina B3 –  1,52 mg
  • Vitamina B6 – 0,49 mg
  • Vitamina B9- 0,184 mg
  • Colina – 70 mg
  • Vitamina E – 2,4 mg 
  • Calciu – 47 mg
  • Fier – 4,6 mg
  • Magneziu – 197 mg
  • Mangan – 2 mg
  • Fosfor – 457 mg
  • Potasiu – 563 mg
  • Sodiu – 5 mg
  • Zinc – 3,1 mg

Citeste si: Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi

Salată cu quinoa

Ingrediente:

  • 100 de grame de quinoa
  • 4-5 roșii uscate, în ulei de măsline
  • 200 de grame de spanac
  • O mână de migdale hidratate 

Pentru dressing:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi (pisați)
  • 1 linguriță de muștar 
  • Un vârf de cuțit de sare și un vârf de cuțit de fulgi de ardei iute 
  • Piper

Mod de preparare:

Pentru început se fierbe quinoa timp de 15 minute.

Apoi se feliază roșiile și se toacă spanacul. Toate ingredientele se amestecă într-un bol, peste care se vor pune două linguri de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi pisat, muștar, sare și piper după gust și fulgi de ardei iute.

Citeste si: Reţetă de zarzavat pentru iarnă

Supă cremă de linte cu quinoa

Ingrediente:

  • 300 de grame de linte 
  • 200 de grame de quinoa fiartă
  • Un morcov 
  • Un cartof 
  • Un păstârnac mai mic 
  • Sare, turmeric, piper 

Mod de preparare:

După ce am lăsat lintea la umflat timp de 8-9 ore o punem la fiert pentru 15-20 de minute.

Punem legumele și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 20 de minute. După ce s-au fiert bine, supa se strecoară și se oprește un sfert din cantitate. Quinoa se pune la fiert pentru 15 minute, se amestecă cu legumele și se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând treptat din supă.

Citeste si: Trei rețete simple cu ouă pentru un mic dejun delicios și copios

Se adaugă sare, piper și turmeric, după gust.

Citeste si: Salată de vinete în stil oriental. Cum se prepară Baba Ghanouj? Ingredientul secret

Ciocolată cu quinoa

Ingrediente:

  • 50 de grame de unt de cacao 
  • 60 de grame de sirop de arțar sau miere de albine
  • 50 de grame de unt de arahide
  • O lingură de pudră de roșcove
  • 40 de grame de quinoa fiartă în prealabil 

Mod de preparare:

Într-o oală se pune la topit la bain-marie untul de cacao, alături de pudra de roșcove, untul de arahide și siropul de arțar. Se amestecă până când se omogenizează. Quinoa se fierbe îainte pentru 15 minute. Pune quinoa peste amestecul inițial și amestecă continuu pentru 2 minute. Pune compoziția obținută într-o tavă sau forme speciale și lasă totul la răcit.

Când s-a răcit, ciocolata poate fi consumată.

Citeste si: Trei rețete delicioase cu ardei kapia roșu


Editor web

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.

A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.

Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri