Trei moduri în care poți prepara mâncăruri delicioase și sănătoase cu quinoa
Quinoa a devenit din ce în ce mai populară și o găsim tot mai des în supermarketuri și în bucătăriile gospodinelor. Iată trei rețete simple cu quinoa!
Quinoa are un nivel crescut de proteine, un gust excelent și o textură fină. Iată c um poți prepara diverse mâncăruri cu quinoa!
Din cele mai vechi timpuri, quinoa provine din Peru și Chile, dar în prezent printre marii producători se numără și Statele Unite ale Americii, Franța, Marea Britanie și Spania.
Quinoa este un produs bogat în vitamine și minerale. Astfel, 100 de grame de quinoa conțin:
Citeste si: Cum se mănâncă papaya. Se găsește tot mai des și în supermarketurile de la noi
Ingrediente:
Pentru dressing:
Mod de preparare:
Pentru început se fierbe quinoa timp de 15 minute.
Apoi se feliază roșiile și se toacă spanacul. Toate ingredientele se amestecă într-un bol, peste care se vor pune două linguri de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi pisat, muștar, sare și piper după gust și fulgi de ardei iute.Citeste si: Reţetă de zarzavat pentru iarnă
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
Mod de preparare:
După ce am lăsat lintea la umflat timp de 8-9 ore o punem la fiert pentru 15-20 de minute. Punem legumele și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 20 de minute. După ce s-au fiert bine, supa se strecoară și se oprește un sfert din cantitate. Quinoa se pune la fiert pentru 15 minute, se amestecă cu legumele și se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând treptat din supă.
Citeste si: Trei rețete simple cu ouă pentru un mic dejun delicios și copios
Se adaugă sare, piper și turmeric, după gust.
Citeste si: Salată de vinete în stil oriental. Cum se prepară Baba Ghanouj? Ingredientul secret
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Într-o oală se pune la topit la bain-marie untul de cacao, alături de pudra de roșcove, untul de arahide și siropul de arțar. Se amestecă până când se omogenizează. Quinoa se fierbe îainte pentru 15 minute. Pune quinoa peste amestecul inițial și amestecă continuu pentru 2 minute. Pune compoziția obținută într-o tavă sau forme speciale și lasă totul la răcit.
Când s-a răcit, ciocolata poate fi consumată.
Citeste si: Trei rețete delicioase cu ardei kapia roșu