Close sidebar
Close sidebar

Trei tineri, tinta unei anchete halucinante a politistilor din Buhusi

Trei tineri, printre care si un minor, au fost arestati luni de zile pe baza unei anchete halucinante facute de politistii din Buhusi. Doi dintre martorii acuzarii, un nevazator si un om al strazii, care nu stie nici sa scrie, nici sa citeasca, nu-si asuma declaratiile de la dosar si spun ca acestea au fost fabricate.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

De altfel, intre timp, tuturor celor opt martori din dosar li s-au facut dosare penale pentru marturie mincinoasa. Tot adevarul despre o ancheta facuta ca pe vremea lui Stalin, vi-l spunem acum!

"Cand au venit politistii, trei masini, si mi l-au ridicat. M-am dus cu sotul meu la sediu sa vad ce s-a intamplat. M-am dus la arest la Bacau si copilul meu plangea si imi spunea- mama, scoate-ma de aici ca sunt nevinovat", a declarat mama unuia dintre baieti.

De mai bine de doi ani, acesti parinti nu mai sunt oameni. Viata lor s-a schimbat brusc intr-o dimineata, cand politia a descins la locuinta lor si le-a aratat mandatul de arestare pe numele baiatului. Nici macar nu intelegeau ce s-a intamplat. Au facut petitii, sesizari, ba chiar au intrat in greva foamei. In zadar, autoritatile au ramas surde la strigatul lor de disperare.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

"Intr-un final oamenii au apelat la mine sa fac lumina in acest caz strigator la cer.

Am inceput sa investighez si eu modul in care a fost facuta Ancheta si am aflat lucruri incredibile. Nu doar ca printre martori se afla un nevazator  si un om al strazii analfabet, dar aproape toti martorii din acest caz au dosare penale pentru marturie mincinoasa. Cum s-a ajuns aici? Simplu. Oamenii n-au acceptat sa cedeze presiunilor facute de politisti. Un prim exemplu vine de la o doamna care ne-a rugat sa-I protejam identitatea".  

"Nu am fost ascultata de organele de politie, de asta am apelat si la domnul comandant, am mers si in audienta. Mi s-a spus in fata, de organul de politie, ca am fost pusa si am primit bani, sustine mama".

Femeia spune ca a declarant la politie ca nu a avut loc nicio talharie, dar oamenii legii nu au vrut sa accepte asta.

Au urmat presiuni de neimaginat.
Culmea e ca toti prietenii pustilor acuzati de talharie au fost victimele acelorasi metode intimidare.

Presiunile politistilor i-au adus pe tineri in pragul nebuniei. Ascultati ce povesteste acest tanar de numai 17 ani.

"M-a amenintat- o sa te duci la puscarie daca nu o sa declari. La mine a fost si acasa. A fost la mama acasa si i-a spus mamei ca, daca nu dau inca o declaratie, sa fie cum vor ei, o sa fac puscarie. si mama a spus- cum sa faca puscarie, a omorat pe cineva si nu stiu eu? Am fost dus si la psihiatrie la Bacau, a declarant unul dintre baieti".

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Ce e cu adevarat straniu in acest dosar este ca parintii asa-zisei victime a talhariei par sa fi incercat sa obtina zece mii de euro ca sa-si retraga plangere. Cine i-a invatat cum sa obtina acesti bani, nu le-a spus probabil ca in cazul unei infractiuni cu violenta retragerea plangerii nu pune capat anchetei.  Iata ce se consemneaza in rechizitoriu.

"Din dorinta de a obtine de la inculpate po suma cat mai mare de bani, aceasta incearca in prezent sa denatureze  adevarul si sa schimbe declaratia sa si a fiului in sensul ca acesta nu ar fi avut bani asupra sa. Acest aspect reiese cu prisosinta din conversatia purtata cu intermediarii inculpatului … fixata pe CD-ul depus de inculpat."

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI