Preşedintele Kais Saied „a decis să prelungească cu şase luni starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării, de la 26 decembrie 2020 până la 23 iunie 2021”, indică un scurt comunicat al preşedinţiei tunisiene.

Prelungită fără întrerupere din anul 2015, starea de urgenţă acordă puteri excepţionale forţelor de ordine. În baza stării de urgenţă, sunt interzise grevele şi întrunirile care „pot provoca tulburări” şi

este permisă adoptarea unor măsuri care să asigure „controlul presei”.

Tunisia a prelungit starea de urgență paână anul viitor

Tunisia a fost marcată în ultimele săptămâni de instabilitate politică şi socială, cât şi de proteste în mai multe regiuni. Ţara a înregistrat o creştere a activităţii jihadiste după Revoluţia din 2011, unde au fost atacuri care au ucis zeci de civili, turişti străini şi personal militar.

Atacul din 2015 din capitala Tunis a omorât 12 gărzi prezidenţiale şi a venit după alte două atacuri mortale revendicate de IS în acest an, unul la muzeul Bardo din capitală şi altul la o reşedinţă de coastă din Sousse.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Joi, un bărbat care „părea extremist” a încercat să atace un ofiţer de poliţie cu un cuţit în Tunis în timp ce striga „Allahu Akbar”, a precizat Ministerul de Interne, într-o declaraţie de presă.

Duminica trecută, autorităţile au anunţat că trupul decapitat al unui tânăr de 20 de ani a fost găsit în regiunea Kasserine în ceea ce probabil este un atac terorist.

Regiunea muntoasă este şi locul unde se ascunde o facţiune tunisiană a grupului jihadist Al-Qaeda din Maghrebul Islamic (AQMI), cunoscută sub numele de Okba Ibn Nafaa.

În afară de starea de urgenţă, în Tunisia este în vigoare interdicţia de deplasare pe timpul nopţii din cauza răspândirii epidemiei de COVID-19 care a infectat peste 126.000 de persoane şi a ucis peste 4.300 de oameni, potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Coronavirus 25 decembrie 2020: Câte cazuri nou s-au raportat în ultimele 24 de ore?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si